Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2020, 10:57

Otkazana svečana akademija i koncert povodom Dana grada

č: | fb:

Svečana akademija i koncert grupe Kerber povodom Dana grada 20. marta, otkazani su. Tradicionalne godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima biće uručene na sednici Skupštine grada koja će biti održana 20. marta u skupštinskoj sali u kojoj će biti manje od stotinu gostiju.

 

Ovu odluku donelo je gradsko rukovodstvo poštujući preporuku nadležnih državnih organa o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od stotinu ljudi kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća, osim ove odluke, nije bilo reči o korona virusu niti je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija vezana za virus. Kako nam je rečeno ta pitanja su u nadležnosti Gradskog štaba za vanredne situacije, a on još uvek nije zasedao jer se čekaju odluke i smernice Republičkog štaba za vanredne situacije. "Ne može Grad da donosi svoje mere i predloge koji nisu u skladu sa republičkim, tako da se čeka sednica Republičkog štaba", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Ono što Grad, odnosno Gradski štab za vanredne situacije, može da uradi ne čekajući odluke nadležnih državnih organa, jeste da analizira sa kakvim resursima raspolažu hitne službe Doma zdravlja i Opšta bolnica, sa koliko vozila raspolažu valjevske zdravstvene ustanove, snabdevenost zdravstvenih ustanova, apoteka, trgovina, stanje u javnim preduzećima i ustanovama...

 

Prema našim saznanjima načelnik Odeljenja za vanredne situacije PU Valjevo Milan Mihajlović je predložio gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću da održi sastanak sa direktoroma zdravstvenih i javnih ustanova, škola i vrtića o tome šta Grad može da preduzme u sklopu mera koje su već donete. Taj sastanak, koliko nam je poznato, još uvek nije održan.

 

Trebalo bi danas ili eventualno u ponedeljak da bude održana i sednica gradskog Saveta za zdravlje na kojoj bi bila razmatrana pitanja vezana za aktuelnu epidemiološku situaciju.

 

"Polako sa tim opraštanjem"

 

Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je, smatrajući da treba da se održi prigodan koktel nakon sednice Skupštine grada na kojoj će biti uručene godišnje nagrade povodom Dana grada, pitao kako će to izvesti, a da se ispoštuje preporuka o zabrani okupljanja.

 

"Trebalo bi da organizujeno jer će to biti i oproštajni koktel ove vlasti", rekao je Ilić. Na to mu je odgovorio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović: "Polako sa tim opraštanjem, nećemo se mi još oprostiti".  

 

Današnja sednica Gradskog veća sa 14 tačaka dnevnog reda trajala je 20 minuta. Kao i obično sve je išlo brzopotezno i bez rasprave.

 

Aktuelno