Zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
Zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2020, 19:47

Zelene pijace otvorene od sedam do 13 časova

č: | fb:

Zelene pijace, koje su za vreme vanrednog stanja bile zatvorene, nastavljaju sa radom od srede 22. aprila, od 7 do 13.00 časova, odlučio je Štab za vanredne situacije Valjeva.

 

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Štaba, korisnici usluga, zakupci tezgi i kupci, dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne i fizičke distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu. Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi.

 

Štab za vanredme situacije doneo je zaključek da se obavezuje JKP "Vidrak" da izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace dan pre početka rada zelene pijace i nakon završetka radnog vremena zelene pijace, izuzev pijace na Divčibarama na kojoj će dezinfekciju posle završenog radnog vremena vršiti JKP "Polet".

 

Prema zključku gradskog Štaba, maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.

 

Štab za vanredne situacije je naložio Gradskoj upravi da sa namenskog podračuna, na koji novac uplaćuju valjevski privrednici, plati 129.600 dinara za potrebe Opšte bolnice Valjevo za uređenje i opremanje prostora za rad na odeljenju kardiologije, i za nabavku gela za suvo pranje ruku i dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno), odmah po ispostavljenim fakturama.

 

Preporučeno je Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

 

Naloženo je zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Kovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.

 

Gradskoj upravi je naloženo da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.

 

Gradskoj upravi je naloženo i da u narednom periodu sprovede redovno održavanje vodotokova drugog reda i objekata izgrađenih na vodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 15 sati 49 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 23 sati 5 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara