SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
15.06.2020, 08:51

Petnički bazeni biće otvoreni tek od 1. jula

č: | fb:

Zbog epidemiološke situacije i pandemije koronavirusa SRC Petnica neće biti otvoren za građane pre 1. jula, saopšteno je iz UFK "Valis", koja gazduje petničkim bazenima.

 

"S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju COVID-19 infekcije na teritoriji Srbije i Kolubarskog okruga smatramo da otvaranje bazena u SRC Petnica za građane ne treba biti pre 1. jula uz ograničenje broja korisnika usled primene mera socijalne distance, nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih i korisnika, upotrebu lične zaštitne opreme i rigorozno sprovođenje sanitarno-higijenskih mera u objektu", navedeno je u dopisu Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Takođe stav Zavod za javno zdravlje je, s obzirom na to da je virus i dalje prisutan u cirkulaciji na teritoriji Srbije, da je neophodno striktno sprovođenje mera iz naredbi ministra zdravlja koja se odnosi na ponašanje na otvorenom, na sve zatvorene prostore, sportske objekte i terene, ugostiteljske objekte i tržne centre. Dodaje se da je potrebno primeniti i sve mere iz nacionalne "Preporuke za rad bazena i pa centra".

 

UFK "Valis" je zbog pandemije koronavirusa, pred početak letnje sezone u SRC Petnica, zatražila od Zavoda za javno zdravlje Valjevo stručno mišljenje za otvaranje petničkih bazena za građanstvo.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 40 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.