Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Izbori (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2020, 04:46

Građani Srbije danas biraju novu vlast

č: | fb:

Danas se u Republici Srbiji održavaju izbori za sva tri nivoa vlasti. Birališta se otvaraju u 7 časova, a zatvaraju u 20 časova. Građani Valjeva izlaze na izbore za narodne poslanike i odbornike Skupštine grada.

 

Prema podacima utvrđenim rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na teritoriji grada Valjeva upisano je 77.176 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2016. u birački spisak je upisano 2.349 građana manje.

 

Za lokalne izbore u Valjevu proglašeno je devet izbornih lista za koje će glasati oni građani koji izađu danas na birališta.

 

Srpska napredn stranka je prva predala Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu "Aleksandar Vučić- Za našu decu" sa potpisima podrške 1683 birača. Prvi na listi na kojoj je 51 kandidat za 51 odbornički mandat je profesor fizičkog vaspitanja Lazar Gojković (36).

 

Druga izborna lista je "Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma". Prvi na listi na kojoj je 51 kandidat za 51 odbornički mandat, koju je podržalo 1537 birača, je diplomorani ekonomisra Đorđe Milanović (36).

 

Na listiću za loklne izbore na mestu broj tri je lista pod nazivom "Aleksanar Šapić - Pobeda za Valjevo". Prvi na listi na kojoj je 17 kandidata za 51 odorničko mesto, koju je podržalo 519 birača, je penzioner Nebojša Tadić (52).

 

Četvrta izborna lista je "Velimir Ilić, Dragoljub Krstić - Pobeda, Nova Srbija - Narodni blok". Prvi na listi, na kojoj je 17 kandidata za 51 odbornika, koju je podržalo 525 građana, je mašinski inženjer Dragoljub Krstić (64).

 

Peta izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada je "Grupa građana Lokalni front Va - Slobodni ljudi", na kojoj je 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. Prvi na listi, koju je podržalo 675 građana, je profesor geografije Ljubomir Radović (38).

 

Na listiću za loklne izbore na mestu broj šest biće lista pod nazivom"Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka". Prvi na listi, na kojoj je 17 kandidata za 51 odbornika, koju je podržalo 516 građana, je diplomirani pravnik Veran Panić (67).

 

Sedma izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada je "Snežana Spajić - vratimo osmeh Valjevu (Stranka Moderne Srbije, Demokratska stranka srbije-Metla 2020)" sa 17 kandidata za 51 odbornika u lokalnom parlamentu. Prva na listi, koju je podržalo 516 građana, je preduzetnik Snežana Spajić (59).

 

Na osmom mestu na glasačkom listiću je Grupa građana "Brđanska inicijativa-Valjevo-Valjevci pre svega, Nemanja Radojičić", sa 17 kandidata za 51 odbornika u lokalnom parlamentu. Prvi na listi, koju je podržalo 510 građana, je profesor umetnosti Nemanja Radojičić (42).

 

Deveta izborna lista je "Za Kraljevinu Srbiju" (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front). Prvi na listi sa 17 kandidata koju je podržalo 529 građana je ugostitelj MiroslavTomić (40).

 

Tokom dana pratićemo izlaznost, a tokom večeri i noći saopštavaćemo preliminarne rezultate.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 54 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 55 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara