Izbori 2020 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2020 (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2020, 18:40

Rezultati izbora 2020.

č: | fb:

22.35 / Na osnovu obrađenih rezultata sa osam od 118 biračkih mesta za lokalne izbore u Valjevu, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila je 387 glasova što je 57,08 posto od broja birača koji su glasali ili 33 odbornička mandata. Lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma" osvojila je 220 glasova što je 32,45 posto od broja birača koji su glasali ili 18 od 51 odborničkog mandata u Skupštini grada.

 

Od preostalih sedam izbornih lista jedino je "Za kraljevinu Srbiju" osvojila 20 glasova ili 2,95 posto glasova birača koji su glasali, dok su ostali ispod dva posto glasova birača izašlih na birališta, pokazuju obrađeni rezultati sa osam od 118 biračkih mesta.

 

Gradska izborna komisija (GIK) nakon zatvaranja birališta nije saopštila izlaznost na lokalne izbore u Valjevu, niti je izlaznost u Valjevu saopštilo bilo koji izborni štab. Prema saopštenju GIK u Valjevu je do 18 časova na glasanje izašlo 45,22 posto građana upisanih u birački spisak.

 

22.35 / Na osnovu 83,3 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke odnela je ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, a izborni prag od tri odsto prešle su još samo dve izborne liste, saopštili su Ipsos i CeSID.

 

Lista Srpske napredne stranke osvojila je 62,9 odsto glasova, koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije 10,8 odsto, dok je lista "Aleksandar Šapić - pobeda za Srbiju" osvojila 4,0 odsto glasova.

 

22.03 / SNS odnela je pobedu u Valjevu, pokazuju prvi preliminarni rezultati. Prema nezvaničnim podacima iz izbornih štabova partija u Valjevu odbornike u Skupštini grada imaće SNS i SPS, dok još uvek nema podataka o tome da li će cenzus preći još neka od sedam izbornih lista. Nezvanično, od 51 odbornika u Skupštini grada, naprednjaci će imati više od 30 mandata. Gradska izborna komisija je ranije danas saopštila da će prve preliminarne rezultate saopštiti nakon 22 časa.

 

21.40 / Na osnovu 58,4 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke odnela je ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, a izborni prag od tri odsto prešle su još samo dve izborne liste, saopštili su Ipsos i CeSID.

 

Lista Srpske napredne stranke osvojila je 62,5 odsto glasova, koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije 10,7 odsto, dok je lista Aleksandar Šapić - pobeda za Srbiju osvojila 4,1 odsto glasova.

 

Najbliži prelasku cenzusa je POKS sa 2,9 odsto glasova. Suverenisti i Metla osvojili su po 2,5 odsto, a SRS 2,2 odsto glasova. Pokret Slobodnih građana dobio je poverenje 1,7 odsto birača, dok je za Zavetnike glasalo 1,6 odsto građana koji su iskoristili svoje biračko pravo.

 

U Srbiji su u 20 časova zatvorena biračka mesta. Građani Srbije glasali su danas za narodne i pokrajinske poslanike i lokalne odbornike. Na parlamentarnim izborima do 19 časova na glasanje je izašlo ukupno 45,5 odsto birača, pokazuju podaci Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost.

 

Prema podacima Gradske izborne komisije (GIK) U Valjevu je do 18 časova na glasanje izašlo 45,22 posto građana upisanih u birački spisak.

 

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 77.176 punoletnih građana, što je 2.349 manje u odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2016. godine.

 

U Valjevu se bira 51 odbornik sa devet lista od čega su dve kompletne.

 

Kolubarske.rs će tokm večeri objavljivati nezvanične rezultate iz izbornih štabova ovdašnjih partija. To neće biti reprezentativan uzorak, nego rezultati koji će stizati sa biračkih mesta. 

 

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 7 sati 33 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 32 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...