Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 11:55

"SPS će biti još jači i još snažniji činilac na političkoj sceni"

č: | fb:

Valjevski socijalisti su zadovoljni izbornim rezultatom za odbornike Skupštine grada sa osvojenih 16 od 51 mandata u lokalnom parlamentu, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Prvi na listi SPS-JS i kandidat za gradonačelnika Đorđe Milanović rekao je da su socijalisti želeli bolji rezultat i da su naravno želeli da pobede na lokalnim izborima, ali je "narod dao svoj sud".

 

"Jedino što je merodavno to je sud naroda. Naši sugrađani su dali sud o svima koji su učestvovali na ovim izborima. Naši sugrađeni su nas ocenili na ovim izborima, mi vredimo 27,8 posto, to je realnost i ja to prihvatam. Bili smo optimistični, taj optimizam smo zasnivali na osnovu onoga što smo radili u prethodnom periodu, na osnovu ostvarenih rezultata u delu vlasti za koji smo mi preuzeli odgovornost u prethodne četiri godine, kao i na osnovu kontakta sa građanima i anketama koje su rađene. Sve što je bilo do nas, mi smo uradili. Meni je savest mirna, a spreman sam da u svakom trenutku snosim odgovornost za ostvaren rezultat", rekao je Đorđe Milanović.

Darko Kostić

Darko Kostić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kandidat za narodnog poslanika Darko Kostić rekao je da je ovog trenutka suviše rano za neke ozbiljnije analize, međutim "golim okom se vidi da je ostvareni rezultat potvrda dobrog rada Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Valjevu, što predstavlja merljiv indikator koji ukazuje na to da SPS ima ogroman potencijal da dalje raste i da se razvija.

 

"Hrabrija i konkretnija politika u narednom periodu i činjenica da su nosioci ove kampanje u godinama kada tek počinju svoju ozbiljnu političku karijeru, garancija su da će u budućnosti SPS biti još jači i još snažniji činilac kako na političkoj sceni Valjeva, tako da na političkoj sceni Srbije", poručio je Kostić.

 

On je podsetio da je rezultat koji su socijalisti ostvarili približan onom od pre četiri godine na lokalnim izborima kada su socijalisti osvojili 18 odborničkih mandata i to sa, kako je rekao, "pozicije vlasti kada su socijalisti imali gradonačelnika i direktora Direkcije".

 

Valjevski socijalisti su sa skoro 28 posto glasova ostvarili bolji rezultata nego SPS na republičkom nivou sa oko 11 posto glasova birača.

 

Prvi na listi SPS-JS, za koju je glasalo preko 10 hiljada građana, Đorđe Milanović čestitao je Srpskoj naprednoj stranci pobedu na lokalnim izborima, a Lazaru Gojkoviću pobedu u trci za mesto gradonačelnika Valjeva.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, da li će učestvati u vlasti i naredne četiri godine, Milanović kaže da to ne zavisi od socijalista s obzirom na to da su naprednjaci pobednici lokalnih izbora tako da će oni odlučiti koga i da li će bilo koga pozvati u koaliciju.

 

"Ukoliko nas pozovu, mi ćemo svakako razgovarati, ukoliko nas ne po zovu, mi ćemo biti konstruktivna opozicija", rekao je  Đorđe Milanović.

 

Na konferenciji za novinare rečeno je da valjevske socijaliste u narednom periodu očekuje analiza izbora po mesnim zajednicama i stanja u mesnim odborima, a nakon toga uslediće i dodatno "ojačavanje i osvežavanje same partijske organizacije", s obzirom na to da predstoji izborna konferenciju u GrO SPS.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 10 sati 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 34 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara