Registracija Prijava preko FB
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2020, 09:26

U Valjevu sedmoro novoobolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodna dva dana registrovano sedmoro novoobolelh od COVOD-19, tako da je broj obolelih od početka epidemije 209, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

U Kolubarskom okrugu obolelo je 315 pacijenata, u prethodnih 48 časova registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Mionici, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

U prethodnih sedam dana uzeto je 135 briseva.

 

Prema podacima Zavoda zta javno zdravlje broj izlečenih pacijenata je 176, dok su na hospitalizaciji dva obolela lica, 48  obolelih medicinskih  i nemedicinskih radnika završilo je hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem dvoje medicinskih radnika je u kućnoj izolaciji.

 

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19, među njima je jedan nemedicinski radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

 

Obavezne maske

 

Podsećamo, Krizni Štab RS doneo je odluku o obavezom nošenju maski u zatvorenom prostoru . Ranije predložene mere vezane za okupljanje ostaju na snazi.


Krizni štab Pepublike Srbije je doneo odluku o obaveznom nošenju zaštitinih maski u gradskom, prigradskom, međugradskom javnom prevozu. Putnicima koji ne nose maske neće biti dozvoljen ulaz u prevozna sredstva.

 

Nošenje zaštitne maske, kao preventivna mera pojačanog zdravstvenog nadzora, određuje se kao preporuka us vim zatvorenim prostorima sa posebnim naglaskom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

 

Ranije donete mere zaštite koje se odnose na preduzetnike, pravna lica, privredna društva i pojedince, još uvek traju, saopštio je Krizni štab.

Aktuelno

Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet Pre 1 dan 8 sati

"Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene,...  · 3 komentara