Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2020, 09:26

U Valjevu sedmoro novoobolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodna dva dana registrovano sedmoro novoobolelh od COVOD-19, tako da je broj obolelih od početka epidemije 209, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

U Kolubarskom okrugu obolelo je 315 pacijenata, u prethodnih 48 časova registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Mionici, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

U prethodnih sedam dana uzeto je 135 briseva.

 

Prema podacima Zavoda zta javno zdravlje broj izlečenih pacijenata je 176, dok su na hospitalizaciji dva obolela lica, 48  obolelih medicinskih  i nemedicinskih radnika završilo je hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem dvoje medicinskih radnika je u kućnoj izolaciji.

 

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19, među njima je jedan nemedicinski radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

 

Obavezne maske

 

Podsećamo, Krizni Štab RS doneo je odluku o obavezom nošenju maski u zatvorenom prostoru . Ranije predložene mere vezane za okupljanje ostaju na snazi.


Krizni štab Pepublike Srbije je doneo odluku o obaveznom nošenju zaštitinih maski u gradskom, prigradskom, međugradskom javnom prevozu. Putnicima koji ne nose maske neće biti dozvoljen ulaz u prevozna sredstva.

 

Nošenje zaštitne maske, kao preventivna mera pojačanog zdravstvenog nadzora, određuje se kao preporuka us vim zatvorenim prostorima sa posebnim naglaskom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

 

Ranije donete mere zaštite koje se odnose na preduzetnike, pravna lica, privredna društva i pojedince, još uvek traju, saopštio je Krizni štab.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 21 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 21 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara