Registracija Prijava preko FB
Izbori 2020. (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2020. (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2020, 16:28

Na osam biračkih mesta biće ponovljeni izbori

č: | fb:

Republička izborna komisija donela je odluka da će se izbori za narodne poslanike ponoviti na 234 biračka mesta u Srbiji, a među njima je i osam biračkih mesta u Valjevu.

 

Izbori za narodne poslanike u Skupštini Srbije biće ponovljeni na biračkim mestima u osnovnim školama "Vladika Nikolaj", dva biračka mesta, "Milovan Glišić", "Prota Mateja", Ambulanta Doma zdravlja, Osnovna škola, na biračkom mestu "Dom" i u kući Vladimira Ikića

 

Najviše spornih biračkih mesta je u Kragujevcu, Beogradu, Valjevu, Novom Pazaru, Šapcu, Merošini, Bujanovcu.. Kako se navodi u rešenju RIK-a, od 234 problematična biračka mesta, na 17 su za broj birača koji su glasali unete 0 ili 1, a broj listića u kutijama se kreće od 106 do 924.

 

Izbori se ponavalju, kako je rečeno na sednici RIK-a, jer se u kutijama nalazi više glasačkih listića nego što je birača glasalo.

 

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je saopštio da će glasanje na biračkim mestima na kojima se izbori ponavljaju održati u sredu, 1. jula, od 7 do 20 časova. "Raspuštaju se birački odbori koji su bili obrazovani za sprovođenje izbora, a RIK će formirati nove", rekao je Dimitrijević.

 

 

Aktuelno

Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet Pre 1 dan 10 sati

"Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene,...  · 3 komentara