Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2020, 05:05

U Valjevu obolelo još 26 osoba od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodnom danu potvrđeno 26 novih slučaja koronavirusa, tako da je broj zaraženih od početka epidemije 239 osoba, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Prema izveštaju od 28. juna o broju testiranih i pozitivnih na novi koronavirus, od 50 testiranih osoba njih 26 je pozitivno. Podsećanja radi približan broj obolelih osoba zabeležen je u periodu od 6. do 8. aprila, kada se broj pozitivnih na COVID-19 sa 59 povećao na 86, što je ujedno bio najveći rast broja pozitivnih između dve objave podataka. 

 

 U Kolubarskom okrugu obolelo je 350 osoba, u prethodna 24 časa registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Lajkovcu, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 21. do 27. juna u Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja testirane su 164 osobe, s tim što u nedelju 21. juna niije bilo testiranih na COVID-19. 

 

Broj izlečenih pacijenata u Valjevu je 177, dok ih je u Kolubarskom okrugu izlečeno 270, na bolničkom lečenju je sedmoro, od toga šestoro iz Valjeva, u kućnoj izolaciji je 45 osoba sa teritorije Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo 19 obolelih, među njima je jedan nemedicinski  radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 40 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara