Registracija Prijava preko FB
Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2020, 06:25

Za dva i po meseca 196, a za 19 dana 120 obolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je od početka pandemije koronavirusa 14. marta do 31. maja, ili za dva i po meseca, registrovano 196 slučajeva infekcije COVID-19, da bi se za samo 19 dana broj novoobolelih povećao za 120, tako da je ukupno obolelih od koronavirusa u Valjevu 316.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od početka juna novi slučajevi su registrovani na području svih opština Kolubarskog okruga, ukupno 147 infekcija, od toga na Ubu 10, u Mionici 9, u Lajkovcu 6 i po jedan u Ljigu i Osečini. Najviše je registrovano u Valjevu 120, prosečna starost zaraženih je 39 godina.

 

Nakon 18 dana, koliko u Valjevu nije bilo obolelih od koronavirusa, 17. juna registrovani su novi slučajevi, koji su vezani za ekspoziciju u Beogradu.

 

Kako se navodi u izveštaju Zavoda za javno zdravlje, zaraženi članovi jednog muzičkog benda infekciju su preneli na još 25 lica na različitim masovnim privatnim proslavama organizovanim u Valjevu.

 

Četiri osobe su zaražene na različitim proslavama gde su radile kao fotografi na području Valjeva i Mionice. Tri zdravstvena radnika su inficirana COVID-19 van zdravstvenih ustanova, a registrovan je još jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz Rusije.

 

Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru, dok su pojedina boravila u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novm Sadu i na fakultetima u Beogradu, navodi se u izveštaju.

 

Od početka juna nema novih smrtnih ishoda lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom COVId- 19. U periodu od 14. marta do 31. maja je umrlo 28 osoba.

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 28 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 13 sati 18 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 28 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.