Registracija Prijava preko FB
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambilanta (arhiva-ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2020, 06:25

Za dva i po meseca 196, a za 19 dana 120 obolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je od početka pandemije koronavirusa 14. marta do 31. maja, ili za dva i po meseca, registrovano 196 slučajeva infekcije COVID-19, da bi se za samo 19 dana broj novoobolelih povećao za 120, tako da je ukupno obolelih od koronavirusa u Valjevu 316.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od početka juna novi slučajevi su registrovani na području svih opština Kolubarskog okruga, ukupno 147 infekcija, od toga na Ubu 10, u Mionici 9, u Lajkovcu 6 i po jedan u Ljigu i Osečini. Najviše je registrovano u Valjevu 120, prosečna starost zaraženih je 39 godina.

 

Nakon 18 dana, koliko u Valjevu nije bilo obolelih od koronavirusa, 17. juna registrovani su novi slučajevi, koji su vezani za ekspoziciju u Beogradu.

 

Kako se navodi u izveštaju Zavoda za javno zdravlje, zaraženi članovi jednog muzičkog benda infekciju su preneli na još 25 lica na različitim masovnim privatnim proslavama organizovanim u Valjevu.

 

Četiri osobe su zaražene na različitim proslavama gde su radile kao fotografi na području Valjeva i Mionice. Tri zdravstvena radnika su inficirana COVID-19 van zdravstvenih ustanova, a registrovan je još jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz Rusije.

 

Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru, dok su pojedina boravila u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novm Sadu i na fakultetima u Beogradu, navodi se u izveštaju.

 

Od početka juna nema novih smrtnih ishoda lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom COVId- 19. U periodu od 14. marta do 31. maja je umrlo 28 osoba.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 26 minuta

U Valjevu novozaraženih 22

U Valjevu je još 22, a u Kolubarskom okrugu još 30 pozitivnih na koronavirus. Preminule su još dve osobe u Mionici. Hospitalizovano je 99 pacijenata. prethodni dan u kolubarskom okrugu testirano je...  · 2 komentara

Ljubinko Andrić, Dragan Bogdanović i Nebojša Tadić (foto: )
Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica Pre 21 sati 50 minuta

“Pravda i žrtve mogu biti namireni jedino istinom”

U Valjevu je nedavno formiran skupštinski Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica na teritoriji Valjeva. "Nije ideološka komisija, nije istražni organ,organ, a najmanje je sud", rekao je na...  · 11 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...