Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
08.07.2020, 08:31

U Valjevu još 20 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je još 20 osoba pozitivno na COVID-19, tako da je ukupan broj obolelih 339, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 7. jula.

  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Ubu, Mionici i Lajkovcu su potvrđena po dva nova slučaja i jedan u Ljigu, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 447 osoba. Najviše u Ubu 38, slede Lajkovcu 37, Mionica 35, Ljig 15 i Osečina 12 obolelih od novog koronavirusa.

 

U Valjevu je u utorak, 7. jula, na prisustvo koronavirusa testirano 100 osoba.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je osam pacijenata iz Valjeva, pet iz Uba i po jedan iz Lajkovca i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji 130 zaraženih iz Valjeva.

 

Za četiri dana uzeto 342 brisa, rezultati još nisu stigli!

 

Na sednici Stručno-operativnog tma koja je održana u utorak 7. jula, na kojoj je predloženo uvođenje vanredne situacije u Valjevu, direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović je naglasila da za period od 03. do 06. jula 2020. godine, kasne rezultati laboratorijskih ispitivanja uzeta 342 brisa sumnjivih i verovatnih slučajeva.

 

"Dobijanje navedenih  izveštaja ne zavisi od Zavoda, već od laboratorija koje se često menjaju Torlak, Batut, Batajnica, Šabac i drugi, i tek kada se izveštaji pojave u COVID-19 bazi Zavoda za javno zdravlje ima podatke o laboratorijski potvrđenim slučajevima, te smo zbog toga predložili odlaganje skupova i proslava, posebno u zatvorenom jer je kontrolisanje sprovođenja mera otežano", rekla je dr Gavrilović.

 

Analizom dostavljenih dnevnih izveštaja od 3. jula  o izvršenih 579 pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja i 188 pregleda u Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo i 425 istraženih kontakata sa pozitivnim licima ZZJZ Valjevo, kao i podatkom da se na infektivnom odeljenju nalazi osam pozitivnih pacijenata, a na pulmo-prekovid nalazi se 21 pacijent kao i da je osam pacijenata sa težom kliničkom slikom preveženo na tercijerni nivo Stručno operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija, Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i direktor Zavoda za javno zdravlje epidemiolog dr Marija Gavrilović su aktuelnu epidemiološku situaciju ocenili kao preteću te je predloženo da se proglasi vanredna situacija na području grada Valjeva u cilju sprečavanja i suzbijanja navedene epidemije s obzirom da donete obavezujuće mere Štaba nisu dale očekivane rezultate", navodi se u izveštaju Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 51 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 47 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara