Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2020, 10:27

Među zahtevima ostvake premijerke i ministra, raspuštanje Kriznog štaba

č: | fb:

Zbog svega što se u Srbiji događa, još više zbog onoga što se u Valjevu događalo i ponovo događa, Lokalni front Va zahteva raspuštanje tzv. Kriznog štaba Vlade Srbije kao neustavnog, nezakonitog i nepotrebnog organa državne represije.

 

Takođe, zahteva ostavke predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara zbog nepoštovanja člana 27. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama Hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, predviđenog Programom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama objavljenim krajem 2018. godine.

 

Među zahtevima Lokalnog frona Va su i da se hitno održi konstitutivna sednica Skupštine grada Valjeva, raspusti gradski Štab za vanredne situacije, otvari istraga o trošenju sredstava iz budžeta grada i donacija tokom vanrednog stanja. Zahteva i hitno usvajanje gradske Procene rizika od katastrofa i Plana zaštite i spasavanja za područje grada Valjeva, imenovanje novog Štaba za vanredne situacije.

 

Kako je istaknuto u saopštenju za javnost Lokalnog fronta Va, Srbiji je bilo potrebno samo dvadesetak sati da se probudi iz mučnog sna. Probudilo je nekoliko hiljada mladih po gradovima Srbije koji su glasno, jasno i ubedljivo izjavili da neće nasilje. Ni besno orgijanje maskiranih batinaša, ni pendreke ostrvljenih policajaca.

 

"Ponajviše, mladi Srbije više neće da se njihovim zdravljem i životima igraju nesposobni ministri, nesposobne vlade, uobraženi predsednik i politikantski krizni štabovi koji su prešli put od podsmevanja virusu do zastrašivanja virusom. Potom su raspustili bolnicu na Sajmu,  bučno proslavili pobedu nad koronom i danima se njome hvalili. Da bi danas isti virus iznenada postao krunski dokaz da su protesti mladih u Srbiji "baš sada" nepotrebni i opasni!", navodi se u saoptenju za javnost Lokalnog fronta Va.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 50 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.