Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2020, 06:42

Kasne rezultati 625 uzoraka

č: | fb:

U bazi COVID-19 registrovana je po jedna osoba iz Valjeva i Uba pozitivna na novi koronavirus, dok za ostale opštine Kolubarskog okruga u bazu nisu uneti podaci 12. jula.

 

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo još uvek nisu poznati rezultati 625 uzorka uzetih u prethodnih 12 dana u Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici Valjevo.

 

U periodu 1. do 12. jula uzeto je 1025 uzoraka na PCR testiranje (922 sumnje na kovid infekciju), obrađeno je samo 400 uzoraka. Novih pozitivnih rezutata je 186 (46,5 posto pozitvnosti u odnosu na broj obrađenih uzoraka).

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu je od početka pandemije do 12. jula zaraženo 410 osoba, dok je u Kolubarskom okrugu 558 lica pozitivno na COVID.-19.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je 16 pacijenata i to dvet iz Valjeva, četvoro iz Uba, dva iz Ljiga i jedan iz Lajkovca, dok je u kućnoj izolaciji 198 zaraženih iz Valjeva.

 

U Valjevu je od početka pandemije do danas preminula 21 osoba, dok je u Kolubarskom okrugu ukupan broj preminulih 30.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 2 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 57 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...