Crvena zona  (foto: Đorđe Đoković)
Crvena zona (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2020, 06:34

U Valjevu 53 novozaraženih, u Mionici preminula još jedna osoba

č: | fb:

U Valjevu su još 53 osobe pozitivne na COVID-19, što je najviše registrovanih u jednom danu od početka pandemije, tako da je ukupan broj zaraženih 601, pokazuju podaci od 17. jula Zavoda za javno zdravlje ValjevoPrema izveštaju, samo u prethodna tri dana u Valjevu je evidentirano 149 osoba pozitivnih na novi koronavirus.  

 

U Osečini je potvrđeno još pet novih slučajeva, po dva u Lajkovcu i Mionici i po jedan na Ubu i Ljigu. Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 803 osoba; od toga u Ubu 58, u Mionici 48, u Lajkovcu 47, slede Ljig 27 i Osečina 22 obolelih od novog koronavirusa.

 

Od početka pandemije u Valjevu, od sredine marta, do 17. juna bilo je 195 zaraženih koronavirusom, dok je za mesec dana 406 osoba pozitivno na COVID-19.

 

U ovom trenutku u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 37 pacijenata iz Kolubarskog okruga, iz Valjeva 22, osam iz Uba, pet iz Ljiga, dvoje iz Lajkovca, dok je u kućnoj izolaciji 419 zaraženih iz Kolubarskog okruga, od toga 350 iz Valjeva.

 

U Mionici je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, ukupno njih dvoje, dok je u Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminula 32 osobe, od toga u Valjevu 21.

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 1 sati 21 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 4 sati 35 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...