Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
19.07.2020, 06:11

U Valjevu još 59 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U prethodna tri dana u Valjevu je evidentirano 208 novozaraženih, dok je od početka pandemije, od sredine marta, do 17. juna bilo je 195 zaraženih koronavirusom.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 18. jula, kod još 59 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, što je najviše registrovanih u jednom danu od početka pandemije, tako da je ukupan broj zaraženih u Valjevu 660.

 

U Ljigu je potvrđeno još pet novih slučajeva, u Ubu i Lajkovcu po dva, dok za Osečinu i Mionicu u kovid bazu nisu upisani podaci.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 871 osoba; od toga u Ubu 60, u Lajkovcu 49, u Mionici 48, slede Ljig 32 i Osečina 22 obolela od novog koronavirusa.

 

U ovom trenutku u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 39 pacijenata iz Kolubarskog okruga, iz Valjeva 22, devet iz Uba, šest iz Ljiga, dvoje iz Lajkovca, dok je u kućnoj izolaciji 451 zaražen iz Kolubarskog okruga, od toga 379 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu su preminule 32 osobe, u Valjevu 21, troje u Lajkovcu i isto toliko u Osečini, dok su u Ljigu i Mionici preminula po dva pacijenta i jedan u Ubu.

 

 

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 1 sati 21 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 4 sati 35 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...