Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
20.07.2020, 06:31

U Valjevu potvrđen jedan novi sulčaj, u Mionici još osmoro pozitivnih

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 19. jula, u Valjevu je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u odnosu na izveštaj iz prethodnog dana, dok je u ostalim opštinama Kolubarskog okruga još 15 osoba pozitivna na COVID-19 čime je broj obolelih u Kolubarskom okrugu povećan na 887.

 

Nezvanično saznajemo da sve laboratorije nisu dostavile rezultate i da do preseka stanja za prethodni dan do 22 časa nisu svi objavljeni u kovid bazi.

 

Najviše novozaraženih, u odnosu na prethodni dan, je u Mionici gde je evidentirano još osmoro, u Ubu i Osečini po troje i jedan u Lajkovcu, dok za Ljig nema podataka u kovid bazi.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka pandemije do danas, u Valjevu je 661 osoba zaražena virusom korona, u Ubu 62, u Mionici 56, u Lajkovcu 50, slede Ljig 32 i Osečina 25 obolelih od novog koronairusa.

 

U Valjevu je u nedelju 19. jula na prisustvo koronavirusa testirano 115 osoba, dok je u subotu testirano 13.

 

U ovom trenutku u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 50 pacijenata sa potvrđenim novim koronavirusom iz Kolubarskog okruga; 31 iz Valjeva, devet iz Uba, sedam iz Ljiga i tri iz Lajkovca, dok je u kućnoj izolaciji 453 osobe iz Kolubarskog okruga, od toga iz Valjeva 370.

 

Od početka pandemije do danas u Valjevu je preminula 21 osoba, dok je u Kolubarskom okrugu ukupan broj preminulih 32.

 

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 3 sati 4 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 1 dan

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara