Gorenje (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Gorenje (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
21.07.2020, 09:41

U “Gorenju” 38 pozitivnih, 58 u kućnoj izolaciji

č: | fb:

U kompaniji "Gorenje aparati za domaćinstvo" Valjevo evidenirano je ukupno 38 pozitivnih na koronavirus, dok je u kućnoj izolaciji 57 zaposlenih, od toga broja 51 kontakt ostvaren je na poslu, pokazuju današnji podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Kako nam je rečeno ovi podaci se odnose na period od 30. juna, kada su laboratorijski potvrđena prva dva slučaja infekcije COVID-19 u kompaniji "Gorenje" do danas. U odnosu na prethodni izveštaj od 16. jula broj novozaraženih u ovoj fabrici rashladnih uređaja je povećan za 26 pozitivnih, rečeno nam je u Zavodu za javno zdravlje Valjevo uz napomenu da su rezultati kasnili nekoliko dana.

 

Podsećamo, zaposleni u kompaniji "Gorenje aparati za domaćinstvo" Valjevo prošle nedelje uputili su pismo premijerki Vlade Srbije Ani Brnabić u kome je obaveštavaju o broju zaraženih radnika, očekujući "adekvatnu reakciju". Oni su u pismi naveli da su radnici Gorenja "masovno inficirani", navodeći da je "u staroj hali 1 inficirano 20 radnika, a u novoj hali 2 inficirano je 80 zaposlenih".

 

Iz kompanije su, krajem prošle nedelje demantovali da su radnici "masovno inficirani", navodeći da od 1.614 radnika trenutno ne radi 233, od tog broja njih 122 je na bolovanju do 30 dana (iz različitih zdravstvenuh razloga), 56 je na bolovanju preko 30 dana (većinom su to trudnice i porodilje), 26 radnika je na odmoru ili plaćenom odsustvu i 29 radnika koji su u izolaciji zbog COVID-19 (devet pozitivnih i 20 kontakata sa pozitivnim)", navodi se u odgovoru koji je iz kompanije "Gorenje" upućen 15. jula Zavodu za javno zdravlje.

 

 

 

 

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 1 sati 1 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 4 sati 15 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...