Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2020, 06:32

Štab apeluje na institucije i građane

č: | fb:

Sednici Štaba za vanredne situacije Valjeva prisustvovali su i predstavnici inspekcijskih službi Kolubarskog okruga, kao i rukovodioci Osnovnog javnog tužilaštva i Prekršajnog suda, kako bi svi raspoloživi institucionalni kapaciteti u našem gradu bili stavljeni u funkciju zaustavljanja širenja Korona virusa.

 

"Komandant Štaba dr Slobodan Gvozdenović i predsednica Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT) dr Branka Miholjčić su apelovali da sve institucije u gradu na svim nivoima maksimalno budu uključene u sprovođenje i kontrolisanje donetih republičkih i lokalnih mera u suzbijanju epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2”, saopšteno je nakon sednice Štaba.

 

I sa jučerašnje sednice je apelovano da se dosledno sprovode sve preporučene mere fizičke i socijalne distance, koje podrazumevaju nošenje maski, higijenu svih prostora i javnih površina u kojima borave građani. Ovo je neophodno kako bi se usporio porast broja zaraženih u Valjevu i sačuvao zdravstveni sistem u našem gradu.

 

U saopštenju se navodi da je, pored velikih napora kojima su izloženi zaposleni u Opštoj bolnici u Valjevu i Domu zdravlja, zdravstveni sistem u našem gradu, iako veoma opterećen, stabilan i funkcioniše.

 

"Ipak, neophodno je da građani svih generacija dodatno ulože napore u zaštiti svog zdravlja, kako bi naš grad što pre i sa što manje posledica izašao iz ovog perioda pandemije", poručeno je.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 51 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 22 sati 57 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 5 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara