Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
27.07.2020, 06:47

U Valjevu još 27 pozitivnih, u Mionici još 15

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 26. jula, kod još 27 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih u Valjevu 900.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Mionici, njih 15, dok je u Ubu registrovano još 11 osoba kod kojih je potvrđena infekcija COVID-19. U Lajkovcu je još četvoro pozitivnih, isto toliko i u Ljigu, dok je u Osečini registrovan jedan novozaraženi.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1222 osobe; u Valjevu 900, u Ubu 85, u Mionici 83, Lajkovcu 61, slede Ljig 58 i Osečina 35 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 76 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 51 iz Valjeva, 11 iz Uba, šest iz Ljiga, pet iz Lajkovca i tri pacijenta iz Mionice. U kućnoj izolaciji je 647 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 497 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu su preminule 34 osobe, u Valjevu 21, troje u Lajkovcu isto toliko u Osečini i u Ubu, dok su u Ljigu i Mionici preminula po dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u subotu, 25. jula, uzeto je tri uzorka i to u Zavodu za javno zdravlje, dok u kovid ambulanti u Novom naselju nije bilo uzorkovanja. U nedelju, 26. jula, uzeto je 125 uzoraka i to u kovid ambulanti u Novom naselju.

 

Aktuelno

 (foto: )
Oglas Pre 8 sati 48 minuta

Poziv za prikupljanje ponuda

Nameštaj "Ikonić" d.o.o. Valjevo, Ćatin put bb, objavljuje poziv za prikupljanje ponuda za nabavku nove opreme za preradu drveta - automata za ravno blajanje.

Izložba slika Boemi Marije Đokić (foto: www.mionica.rs)
U parku u Mionici Pre 4 sati 37 minuta

Otvorena izložba slika Marije Đokić "Boemi"

U Gradskom parku u Mionici otvorena je izložba slika "Boemi" autorke Marije Đokić, Mioničanke, nastavnice likovne kulture i umetnice. "Svet Marije Đokić neguje modernu misao, prikaz realnog i...  · 1 komentar