Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
27.07.2020, 06:47

U Valjevu još 27 pozitivnih, u Mionici još 15

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 26. jula, kod još 27 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih u Valjevu 900.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Mionici, njih 15, dok je u Ubu registrovano još 11 osoba kod kojih je potvrđena infekcija COVID-19. U Lajkovcu je još četvoro pozitivnih, isto toliko i u Ljigu, dok je u Osečini registrovan jedan novozaraženi.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1222 osobe; u Valjevu 900, u Ubu 85, u Mionici 83, Lajkovcu 61, slede Ljig 58 i Osečina 35 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 76 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 51 iz Valjeva, 11 iz Uba, šest iz Ljiga, pet iz Lajkovca i tri pacijenta iz Mionice. U kućnoj izolaciji je 647 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 497 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu su preminule 34 osobe, u Valjevu 21, troje u Lajkovcu isto toliko u Osečini i u Ubu, dok su u Ljigu i Mionici preminula po dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u subotu, 25. jula, uzeto je tri uzorka i to u Zavodu za javno zdravlje, dok u kovid ambulanti u Novom naselju nije bilo uzorkovanja. U nedelju, 26. jula, uzeto je 125 uzoraka i to u kovid ambulanti u Novom naselju.

 

Aktuelno

Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dr Slobodan Ilić Pre 18 sati 36 minuta

Valjevska kleptokratija – ima li koga?

U ambijentu gde su jedni udavača za sve, drugi se prefarbavaju, neki treći pregrupisavaju, stiče se utisak da će lokalni vlastodršci nastaviti da rade ono što im donosi ličnu, a ne javnu korist....  · 5 komentara

 (foto: www.valjevo.rs)
Obeležena u rodnom selu Gornje Leskovice Pre 17 sati 44 minuta

Godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

Obeležena je godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, koji je 29. septembra 1991. godine poginuo u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri...  · 1 komentar