Registracija Prijava preko FB
30.07.2020, 09:55

Smanjen broj pregleda u kovid ambulanti

č: | fb:

U kovid ambulanti Doma zdravlja u Novom naselju smanjen je broj pacijenta koji se javljaju zbog simptoma karakterističnih za virus korona, rečeno je Kolubarskim.rs u Domu zdravlja.

 

U odnosu na period od pre desetak dana, kada se u kovid ambulanti pregledalo u proseku 280 pacijenata dnevno, broj pregleda je smanjen; u prethodna tri dana zabeleženo je u proseku 200 pregleda dnveno. Rekordan broj je bio 20. jula, kada su se 292 pacijenta sa respiratornim infekcijama javila na pregled u kovid ambulantu.

 

U kovid ambulanti kažu da to što je manje pregleda daje nadu da se situacija smiruje i navode da je na smanjenje broja pacijenata zasigurno uticalo to što građani više poštuju mera zaštite, pre svega koriste zaštitnu masku, ali i zbog toga što svi oni koji su dobili negativan rezultat na koronavirus na ponovni pregled ne dolaze u kovid ambulantu nego odlaze u Dom zdravlja ili ambulantu na Petom puku.

 

U prethodna četiri dana uzeto je 392 brisa u Zavodu za javno zdravlje, Opštoj bolnici i kovid ambulanti, od toga 303 uzorka je uzeto u kovid ambulanti. U subotu je uzeto samo tri brisa i to u Zavodu za javno zdravlje dok u kovid ambulanti nije bilo uzorkovanja. Kako nam je objašnjeno subotom se ne uzimaju brisevi jer je to slobodan dan s obzirom na to da na uzimnaju briseva za PCR test radi samo jedna ekipa koja je obučena na Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

 

Od pre desetak dana u kovid ambulantu postvaljen je mobilni rendgen tako da pacijenti više ne "šetaju" od kovid ambulante do Opšte bolnice i nazad. Snimak se elektronskim putem šalje Radiološkoj službi Opšte bolnice na "čitanje", a u roku od dva časa nalaz se dostavlja pacijentima. Kako nam je rečeno u proseku se u toku dana uradi 60 snimanja pluća.

 

Кovid ambulanta u Nocom naselju radi od sedam do 21 čas i svi koji imaju temperaturu preko 37 stepeni i respiratorne tegobe, kašalj, otežano disanje, gubitak čula mirisa i ukusa, malaksalost, trebalo bi da se jave u kovid ambulantu.

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 14 sati 27 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 12 sati 17 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 26 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.