Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
31.07.2020, 09:28

U Valjevu još devet pozitivnih na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je kod još devet osoba laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje od 30. jula, tako da je ukupan broj inficiranih u Valjevu 1003.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Lajkovcu njih šestoro, u Mionici i Ljigu registrovan je po jedan novoinficiran, dok za Osečinu u Ub nema podataka u kovid bazi.

 

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Kolubarskom okrugu je 1361 osoba; u Valjevu 1003, u Mionici 95, u Ubu 86, u Lajkovcu 75, slede Ljig 60 i Osečina 42 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 77 pacijenata iz Kolubarskog okruga kod kojih je potvrđena infekcija COVID-19; 53 iz Valjeva, osam iz Uba, sedam iz Mionice, pet iz Ljiga, tri iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 705 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 540 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Ubu, isto toliko u Osečini i Ljigu, dok su Mionici preminule dve osobe.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u četvrtak, 30. jula, uzeto je 119 uzorka, od toga 76 u kovid ambulanti u Novoma naselju.  

 

Aktuelno

Mejina česma (avgust 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Teodora Aćimović Pre 3 sati 23 minuta

Mejina česma 2020. godine

Mladi istraživači su pre tri godine sredili Mejinu česmu i ostavili je Gradu na čuvanje i negovanje, a Valjevcima mesto uz Gradac za uživanje. Dva puta su uređivali taj prostor, jer Grad za Mejinu...  · 1 komentar

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 50 minuta

U Valjevu još tri osobe pozitivne

U Valjevu su još tri osobe zaražene koronavirusom, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje. U Opštoj bolnici u Valjevu trenutno su na lečenju 73 pacijenta iz Kolubarskog okruga, a pre ti...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Ko je zaista lud, ako je pametno "Pravi se lud!"?

Ako i sto puta ponovljena laž postaje istina (Gebels), nepotrebno je pitati kako stoji sa stalno ponavljanim koje ne mora biti laž. Ali ni očigledna istina nego nečija izjava, koja se iz raznih...