Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
01.08.2020, 08:30

U Valjevu nema novih pozitivnih na koronavirus

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 31. jula, na teritoriji Valjeva nema novih slučajeva zaraženih virusom COVID-19.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Ljigu njih četvoro, po dvoje u Mionici i Osečini, po jedan u Ubu i Lajkovcu.

 

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Kolubarskom okrugu, od početkapandemije, je 1371 osoba; u Valjevu 1003, u Mionici 97, u Ubu 87, u Lajkovcu 76, slede Ljig 64 i Osečina 44 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 83 pacijenata iz Kolubarskog okruga kod kojih je potvrđena infekcija COVID-19; 55 iz Valjeva, devet iz Mionice, osam iz Uba, sedam iz Ljiga, tri iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 708 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 537 iz Valjeva. Izlečeno je 544 pacijenta, njih 390 je iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Ubu, isto toliko u Osečini i Ljigu, dok su Mionici preminule dve osobe.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u petak, 31. jula, uzeto je 107 uzorka, od toga 72 u kovid ambulanti u Novoma naselju.  

 

 

Aktuelno

Izgradnja pešačkog mosta (foto: Đorđe Đoković)
Radovi do kraja septembra Pre 5 sati 13 minuta

Novi pešački most na Kolubari

Na mestu nekadašnjeg visećeg pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  · 3 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 7 sati 59 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...