Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
02.08.2020, 06:47

U Valjevu još 25 pozitivnih

č: | fb:

Nakon jedanog dana kada u Valjevu, najverovatnije zbog toga što su kasnili rezultati testovia, nije bilo novozaraženih virusom korona, prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 1. avgusta, kod još 25 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Lajkovcu, njih 12, dok su u Ubu registrovane još četiri osobe, isto toliko u Osečini, u Ljigu je još dvoje i u Mionici je još jedna osoba pozitivna na koronavirus.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1419 osoba; u Valjevu 1028, u Mionici 98, u Ubu 91, u Lajkovcu 88, slede Ljig 66 i Osečina 48 obolelih od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 85 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 58 iz Valjeva, devet iz Mionice,  osam iz Uba, pet iz Ljiga, četiri iz Lajkovca i jedan pacijemt iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 750 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 559 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu je preminule 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Ubu, isto toliko u Osečini i u Ljugu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u subotu, 1. avgusta, uzeto je 38 uzorka i to u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici, dok u kovid ambulanti u Novom naselju nije bilo uzorkovanja. Kako nam je objašnjeno subotom se ne uzimaju brisevi jer je to slobodan dan s obzirom na to da na uzimnaju briseva za PCR test radi samo jedna ekipa koja je obučena na Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

 

Aktuelno

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš Pre 17 sati 15 minuta

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje 22.11.2020

U Valjevu 107 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 107 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 144. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...