Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
03.08.2020, 05:55

U Valjevu još 16 pozitivnih

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044 osobe.

 

Što se tiče podataka od 2. avgusta za ostale opštine Kolubarskog okruga, podaci nisu uneti u kovid bazu. Ukupan broj obolelih u Kolubarskom okrugu je 1435.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovana su 92 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 60 iz Valjeva, deset iz Ljiga, devet iz Mionice, osam iz Uba, četiri iz Lajkovca i jedan pacijemt iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 746 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 560 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu je preminule 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Ubu, isto toliko u Osečini i u Ljugu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u nedelju, 2. avgusta, uzeto je 137 uzorka i to samo u kovid ambulanti u Novom naselju.

 

U prvom talasu epidemije (mart-maj)  prijavljeno je 296 slučajeva, a potom posle pauze od oko tri nedelje od početka juna ponovo se registruju novi slučajevi. Broj slučajeva i stopa incidence u Kolubarskom okrugu je skoro četiri puta veći nego u prvom talasu. Vrh drugog talasa se beleži u 39. kalndarskoj nedelji (13.7-19.7), a nagli pad u 31. nedelji je u vezi sa kašnjenjem rezultata analiza testiranih uzoraka, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 2 sati 1 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 2 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 55 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara