Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
05.08.2020, 06:34

U Valjevu još 22 pozitivnih

č: | fb:

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. avgusta, epidemiološka situacija sa koronavirusom u Valjevu se ne smiruje. Registrovane su još 22 osobe pozitivne, tako da je od početka pandemije ukupno 1072.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, u Ljigu je kod dvoje potvrđena infekcija OVID-19 i u Lajkovcu je registrovana jedna novozaražena osobe, dok podaci za ostale opštine nisu uneti u kovid bazu.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1488 osobe; u Valjevu 1072, u Mionici 103, u Ubu 101, u Lajkovcu 89, slede Ljig 73 i Osečina 50 obolelih od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovan je 91 pacijenat iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 58 iz Valjeva, deset iz Mionice, devet iz Uba, sedam iz Ljiga, šest iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 704osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 500 iz Valjeva.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba, od toga u Valjevu 21, petoto u Ljugu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u utorak, 4. avgusta, uzeto je 140 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 32 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 9 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara