Registracija Prijava preko FB
Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
06.08.2020, 06:53

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

č: | fb:

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko zadržavanje i oni su pušteni na slobodu, potvrdila je za Kolubarske.rs Nevena Milinković, advokat jednog od osumnjičenog. 

 

Kako je obrazloženo, osumnjičeno lice nije bilo ranije osuđivano, ima stalnu adresu prebivališta i ne postoji bojazan da se neće odazvati na poziv ovlašćenog organa i tako ometati dalji tok postupka, kao i činjenica da je u predistražnom postupku prikupljeno obilje materijalnih dokaza te da svedoci koji treba tokom daljeg postupka da se saslušaju predstavljaju službene lica u odnosu ne koje okrivljeni ne može uticati na dalji tok postupka.

 

Podsećamo, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su u utorak 4. avgusta ujutro sudske izvršitelje iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48) koji se tereti za krivičma dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

 

Kako je navedeno u saopštenju MUP Srbije, osumnjičeni se terete da su od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, tako što su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P. na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio. Na ovaj način su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

 

Postoje osnovi sumnje da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda. Na taj način je, sumnja se, oštetio izvršne poverioce za nešto manje od 120 hiljada dinara.

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 11 sati 44 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 30 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar