Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
06.08.2020, 06:54

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

č: | fb:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, u Lajkovcu je kod još četvoro potvrđena infekcija COVID-19, dok je u Ubu, Osečini, Mionici i Ljigu  registrovano po dvoje novozaraženih.

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1509 osobe; u Valjevu 1081, u Mionici 105, u Ubu 103, u Lajkovcu 93, slede Ljig 75 i Osečina 52 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 89 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 57 iz Valjeva, deset iz Mionice, sedam iz Uba, isto toliko iz Ljiga i Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 675 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 488 iz Valjeva.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba, od toga u Valjevu 21, petoro u Ljigu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u utorak, 5. avgusta, uzeto je 116 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici.

 

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 11 sati 13 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar