Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
08.08.2020, 07:13

U Valjevu još tri osobe pozitivne

č: | fb:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 7. avgusta, u Valjevu su još tri osobe zaražene koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1110. Ovo je nakon nekoliko dana značajno smanjenje novozaraženih osoba u Valjevu.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, u Ubu i Mionici je kod još po jednog potvrđena infekcija COVID-19, dok za Lajkovac, Ljig i Osečinu nisu uneti podaci u kovid bazu.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1551 osoba; u Valjevu 1110, u Mionici 109, u Ubu 104, u Lajkovcu 96, slede Ljig 79 i Osečina 53 obolela od novog koronavirusa.

 

Za razliku od 5. avgusta kada je u Opštoj bolnici Valjevo  na lečenju bilo 89 pacijenata iz Kolubarskog okruga, a iz Valjeva 57, prema podacima od 7. avgusta hospitalizovano je 73 pacijenta iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 42 iz Valjeva, devet iz Mionice, osam iz Uba, sedam iz Ljiga, šest iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine.

 

U kućnoj izolaciji je 649 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 463 iz Valjeva. Izlečeno je 791 u Kolubarskom okrugu, od toga iz Valjeva 584 osobe.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba, od toga u Valjevu 21, petoro u Ljigu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u utorak, 5. avgusta, uzeto je 133 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici.

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 11 sati 14 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 1 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar