Registracija Prijava preko FB
Ljuljaška na osmatračnici (foto: Divčibare Ski Resort)
Ljuljaška na osmatračnici (foto: Divčibare Ski Resort)
12.08.2020, 17:44

Novosađanka nije ispala iz žičare, nego je pala sa ljuljaške

č: | fb:

Skoro svi mediji u Srbiji, a i šire, preneli su vest uznemirujućeg naslova – "Novosađanka ispala iz žičare na Divčibarama, teško povređena", uz sliku žičare na ski stazi Crni vrh na Divčibarama, kojom gazduje firma Divčibare Ski Resort. 

 

Kako su naveli mediji, pozivajući se na pisanje Blica, "prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta Crni vrh na Divčibarama. Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković...".

 

Međutim, Novosađanka nije ispala iz žičare, nego je pala sa drvene ljuljaške.

 

Kako nam je rekao jedan od spasilaca vatrogasac Vladimir Mitrović, iznenađen ovakvim naslovima i pisanjem koje, kako reče, ne odgovara istini, žena nije ispala niti je pala sa ski žičare Crni vrh, "nego je sedela na ljuljašci, prevrnula se na leđa i pala na kamenje".

 

"Mi smo juče posle podne dobili poziv policije da je žena povređena prilikom pada sa ljuljaške i da joj je potrebna pomoć. Rečeno nam je da su dve žene šetale, došle su na proplanak, a kao lokaciju su naveli da je u blizini okretnica ski žičare Crni vrh. Na tom mestu je postavljen panoramski drveni vidikovac na kome se nalazi ljuljaška. Jedna gospođa je sela na ljuljašku, spala sa nje na leđa i slomila obe ruke na dva mesta", priča Mitrović.

 

Dodaje da je bilo teško doći do povređene žene zbog toga što do tog mesta nema puta, tako da su "ladom nivom", vozeći preko stare ski-staze i obodom planine stigli do drvenog vidikovca.

 

S obzirom na to da su mediji preneli da je žena pala sa visine od dva metra, pitali smo Mitrovića da li je visina bila tolika. Kaže da nema govora da je visina dva metra, "možda tek pedesetak centimetara".

Ljuljaška na osmatračnici

Ljuljaška na osmatračnici (Foto: Divčibare Ski Resort)

 

Drvena osmatračnica, ili kako je turisti zovu "panoramski vidikovac" zbog prelepog pogleda koji se pruža sa tog mesta, od okretnice ski žičare Crni vrh udaljen je 180 metara.

 

Osmatračnica i kućica za ptičice je na to mesto postavljena pre nekoliko godina. Osmislile su je i napravile arhitekte iz Čačka.

 

Divčibare Ski Resort, koje gazduje ski stazom "Crni vrh", saopštilo je da se događaj nije desio na žičari Crni vrh, kako su pojedini mediji preneli, već u blizini staze van prostora skijališta.

 

"Važno je napomenuti da na dan povrede Novosađanke, žičara nije radila, i da se povreda dogodila na ljuljašci drvene osmatračnice. Takođe, obaveštavamo sve posetioce Divčibara da se žičara na stazi redovno atestira i servisira prema svim važećim zakonima i propisima", navodi se u saopštenju Divčibare Ski Resort-a, koje gazduje ski stazom Crni vrh na Divčubarama.

 

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 10 sati 2 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 12 sati 48 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar