SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2020, 10:00

Od ponedeljka ponovo rade bazeni u Petnici

č: | fb:

Bazeni u SRC Petnica ponovo će biti otvoreni za građane od ponedeljka, 17. avgusta, saopšteno je iz UFK "Valis" koja gazduje petničkim bazenima.

 

Kako je rečeno, Zavod za javno zdravlje dao je saglasnost za ponovno otvaranje SRC Petnica koji je zbog epidemiološke situacije i proglašenja vanredne situacije u Valjevu bio zatvoren više od mesec dana.

 

Direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović kaže da je prethodnih desetak dana broj zaraženih koronavirusom u Valjevu značajno manji, tako da trenutna epidemiološka situacija dozvoljava otvaranje bazena u SRC Petnica uz poštovanje preporučenih mera zaštite stanovništva od koronavirusa.

 

"Mere se odnose na ograničenje broja posetilaca, propisano odstojanje, nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih i korisnika, rigorozno sprovođenje sanitarno-higijenskih merau objektu, uz redovno kontrolisanje poštovanja svih tih mera. Redari će voditi računa o tome da ne bude grupisanja posetilaca", kaže dr Gavrilović. Ona naglašava da bazeni nisu opasnost za prenošenje virusa s obzirom na to da je voda hlorisana, a osim toga nije dokazano da se prenosi u vodi, ali je rizičan prostor oko bazena ukoliko se ne poštuju preporučene mere.

 

Direktor dr Marija Gavrilović navodi da Zavod za javno zdravlje tri puta nedeljno kontoliše ispravnost vode u svim bazenima na teritoriji Kolubarskog okruga, i sve analize pokazuju da je zdravstvena ispravnost vode u okvirima dozvoljenih vrednosti. Dodaje da se povremeno jave odstupanja u dečjim bazenima zbog "nehigijene" dece koja ne kontrolišu svoje fiziološke potrebe, te je prisutna veća količina amonijaka.

 

Zbog pandemije koronavirusa Valjevci se ovog leta praktično i nisu kupali u petničkim bazenima. Osveženje su tražili u bazenima okolnih opština koji su celo leto bili otvoreni za građane, poput bazena u Mionici, Sankoviću, Banji Vrujci, Ubu, Osečini... Mnogi Valjevci su bili ljuti zbog toga, pitajući "da li koronavirusa ima samo u Valjevu"?

 

Petnički bazeni su ove godine za građane bili otvoreni tek od 1. jula, ali je kupanje trajalo samo nedelju dana ili sve do proglašenja vanredne situacije u Valjevu zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Štab za vanredne situacije Valjeva je 7. jula zabranio korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, "SPA" i "Wellness" centara. 

 

Zezona kupanja u SRC Petnica traje do 15. septembra.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 16 sati 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 21 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.