Registracija Prijava preko FB
SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2020, 10:00

Od ponedeljka ponovo rade bazeni u Petnici

č: | fb:

Bazeni u SRC Petnica ponovo će biti otvoreni za građane od ponedeljka, 17. avgusta, saopšteno je iz UFK "Valis" koja gazduje petničkim bazenima.

 

Kako je rečeno, Zavod za javno zdravlje dao je saglasnost za ponovno otvaranje SRC Petnica koji je zbog epidemiološke situacije i proglašenja vanredne situacije u Valjevu bio zatvoren više od mesec dana.

 

Direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović kaže da je prethodnih desetak dana broj zaraženih koronavirusom u Valjevu značajno manji, tako da trenutna epidemiološka situacija dozvoljava otvaranje bazena u SRC Petnica uz poštovanje preporučenih mera zaštite stanovništva od koronavirusa.

 

"Mere se odnose na ograničenje broja posetilaca, propisano odstojanje, nadzor nad zdravstvenim stanjem zaposlenih i korisnika, rigorozno sprovođenje sanitarno-higijenskih merau objektu, uz redovno kontrolisanje poštovanja svih tih mera. Redari će voditi računa o tome da ne bude grupisanja posetilaca", kaže dr Gavrilović. Ona naglašava da bazeni nisu opasnost za prenošenje virusa s obzirom na to da je voda hlorisana, a osim toga nije dokazano da se prenosi u vodi, ali je rizičan prostor oko bazena ukoliko se ne poštuju preporučene mere.

 

Direktor dr Marija Gavrilović navodi da Zavod za javno zdravlje tri puta nedeljno kontoliše ispravnost vode u svim bazenima na teritoriji Kolubarskog okruga, i sve analize pokazuju da je zdravstvena ispravnost vode u okvirima dozvoljenih vrednosti. Dodaje da se povremeno jave odstupanja u dečjim bazenima zbog "nehigijene" dece koja ne kontrolišu svoje fiziološke potrebe, te je prisutna veća količina amonijaka.

 

Zbog pandemije koronavirusa Valjevci se ovog leta praktično i nisu kupali u petničkim bazenima. Osveženje su tražili u bazenima okolnih opština koji su celo leto bili otvoreni za građane, poput bazena u Mionici, Sankoviću, Banji Vrujci, Ubu, Osečini... Mnogi Valjevci su bili ljuti zbog toga, pitajući "da li koronavirusa ima samo u Valjevu"?

 

Petnički bazeni su ove godine za građane bili otvoreni tek od 1. jula, ali je kupanje trajalo samo nedelju dana ili sve do proglašenja vanredne situacije u Valjevu zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Štab za vanredne situacije Valjeva je 7. jula zabranio korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, "SPA" i "Wellness" centara. 

 

Zezona kupanja u SRC Petnica traje do 15. septembra.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 27 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 5 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara