Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2020, 10:02

Konstitutivna sednica Skupštine grada Valjeva 18. avgusta

č: | fb:

Konstitutivna sednica Skupštine grada Valjeva biće održana u utorak 18. avgusta, što je skoro dva meseca od održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora. Nezvanično saznajemo da će nakon te sednice biti održana nova na kojoj će biti izabran gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće.

 

Sednica će, zbog aktuelne pandemije koronavirusa, biti održana u velikoj sali Centra za kulturu uz primenu svih higejensko-tehničkih mera.

 

Nakon potvrđivanja mandata odbornika, sledi formiranje predsedništva Skupštine grada, izbor predsednika i zamenika predsednika i postavljenje sekretara Skupštine grada Valjeva.​​

 

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o imenovanju Komisije za mandatno-imunitetska pitanja Skupštine grada i o imenovanju Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, s obzirom na to da je SNS u Valjevu ubedljivo pobedio osvojivši 31 od ukupno 51 odborničkog mandata u Skupštini grada, sve funkcije u lokalnom parlamentu pripašće naprednjacima. Prema rečima našeg izvora iz SNS, ovaj put valjevski naprednjaci neće praviti koaliciju sa socijalistima, tako da će naredne četiri godine vladati samostalno. "Tako je odlučila većina", kaže naš izvor. Dodaje da za takvu odluku imaju i podršku Beograda.

 

Sagovornik iz SPS potvrdio je da zvaničnih razgovora o eventualnoj koaliciji sa naprednjacima nije bilo, osim nekih "usputnih razgovora bez konkretnog dogovora". Kako kaže socijalisti su spremni da naredne četiri godine budu konstruktivna opozicija, a takođe su spremni i na eventualne smene i razrešenja sa funkcija na koje su postavljen, imenovani i izabrani u prethodne četiri godine.

 

Valjevski parlament broji 51 odbornika; najviše mandata 31 osvojila je Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije-JS ima 16 mandata, dva mandata pripala su listi Aleksandar Šapić - Pobeda za Valjevo, po jedan mandat osvojili su Grupa građana Loklani front Va -Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju.

 

Sednica novoformirane gradske Skupštine gde će odbornici tajnim glasanjem izabrati novog gradonačelnika Valjeva, njegovog zamenika i devet članova Gradskog veća, od ukupno 11, jer preostala dva mesta po funkciji dobijaju gradonačelnik i njegov zamenik, biće održana odmah nakon konstitutivne sednice, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara