Dveri (foto: Đorđe Đoković)
Dveri (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2020, 09:12

Zajednička borba za demokratiju, a samostalno svako da predstavi svoj program

č: | fb:

Pošto Savez za Srbiju prestaje da postoji formiranjem Udružene opozicije Srbije, što znači da više ne važi ni 30 zajedničkih programskih tačaka, Dveri nisu želelele da ulaze u novi politički savez koji nema jasan program, saopšteno je iz ovog pokreta. Kako navode, to ne znači da tehnički ne mogu da sarađuju sa Udruženom opozicijom Srbije, naprotiv, sve ono na šta su se obavezali u "Sporazumu sa narodom" za Dveri i dalje važi, a pre svega zajednička borba za slobodu medija i demokratske izbore.

 

"Ostajemo raspoloženi za zajedničke aktivnosti u tom pravcu, sve oblike protesta, demonstracija i građanske neposlušnosti, kao i razgovore o formiranju zajedničke izborne liste za izbore na svim nivoima, ali pre toga treba da se izborimo za vanredne izbore i da ti izbori budu zaista slobodni i pošteni", piše u sapštenju.

 

Dveri navode da će u narednom periodu delovati mnogo samostalnije nego sada. Ideja je da predstave politički program koji se u dređenim segmentima razlikuje i od vlasti i od opozicije. Takođe, dodaju, predstaviće nove ljude u politici, jer "Dveri nikada nisu bile na vlasti i u tom smislu imamo da ponudimo stručne i poštene ljude koji donose konkretne javne politike: počevši od porodične politike do ekonomskog patriotizma".

 

"Cilj tehničke saradnje unutar opozicije: zajednička borba za demokratiju, a individualno svako da predstavi svoj program, jer jedino rešenje za ovu društveno-političku krizu jeste prelazna vlada i novi izbori na svim nivoima za 9-12 meseci. Nije više dovoljno biti protiv Vučića, već treba predstaviti građanima alternativu i šta dolazi posle Vučića, i kako ćemo garantovati da neće sve ostati isto. To je za Dveri najvažnije tema, smena ove vlasti nije dovoljna, već nam je potrebna promena kompletnog korumpiranog političkog sistema u poslednjih 30 godina. Kako to da uradimo-predstavićemo početkom septembra u našem novom programu, jer je ovo vreme za nove političke ideje i nove ljude u politici. Srpski pokret Dveri je upravo to: moderni rodoljubivi politički pokret porodičnih ljudi za 21.vek", saopštile su Dveri.

 

Dodaje se da će Srpski pokret Dveri Valjevo u nastupajućem periodu pratiti aktuelna politička dešavanja u gradu i biti konstruktivni korektor, kritičar nove gradske vlasti koja je izabrana na nelegitimnim, neustavnim izborima u kojoj nema opozicije.

 

"Grad nam je na samom dnu po svim segmentima društvenog, političkog, kulturnog i svakog drugog vida života. Mislimo da ni nova gradska vlast neće napraviti značajniji pomak. Takođe, smatramo da SNS kao apsolutni pobednik izbora treba samostalno da vrši vlast u našem Valjevu, jer je apsolutna vlast, apsolutna odgovorost", poručile su Dveri.

Aktuelno