Lazar Gojković i odbornici SNS (foto: Đorđe Đoković)
Lazar Gojković i odbornici SNS (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2020, 16:51

Lazar Gojković novi gradonačelnik Valjeva

č: | fb:

Valjevski naprednjaci, koji su osvojili 31 od 51 odborničkog mandata, naredne četiri godine vodiće grad sa partnerima sa svoje liste bez koalicionih partnera. Gradonačelnik Valjeva je nestranačka ličnost Lazar Gojković (36), master profesor fizičkog vaspitanja, koji je bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

 

Novoizabrani gradonačelnik Valjeva u svom prvom obraćanju odbornicima i građanima Valjeva poručio je da će u narednom periodu svoje vreme, energiju i poznanstva usmeriti ka stvaranju novih vrednosti za nas grad!

 

- I ovaj put nisam sam. Veliki teret i odogovornost koje su nam Valjevci odredili delim sa svojim timom, gde ubrajam i sve vas prisutne. Svako ko misli da ovim angažovanjem doprinese sebi lično, greši i nije mu mesto među nama. Svako ko misli da može biti kompromisa sa onim što je potrebno Valjevu i građanima, greši. Nema kompromisa. Valjevcima je potrebno da vide rad, posvećenost, ljudski odnos prema njihovim potrebama i poštovanje. Poštovanje prema činjenici da oni od svoje zarade izdvajaju novac za ovaj grad - rekao je Lazar Gojković.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Naveo je da će raditi ulice, urediti industrijsku zonu, dovesti investitore, da ćemo se povezati sa Beogradom i Srbijom brzim trakama, da će završiti gerontloški centar, "a ako mladi žele više, pitajmo šta je to i uradimo, jer njima pripada budućnost".

 

- Republika nam u tome pomaže. Količina i kvantitet obećanih investicija jasno govori o rešenosti države i predsednika Aleksandra Vučića da pomognu da naš grad uhvati korak sa ostalim gradovima koji su se razvili i postali dobro mesto za život. Hvala im na tome – rekao je Gojković.

 

On je pred odbornike, kao članove najviše institucije jednog grada, postavio novi cilj - "da se okrenu budućnosti, stvaranju novih političkih paterna ponašanja".

 

- Onog koji pretpostavlja bezuslovnu saradnju, korektnu razmenu mišljenja i pouzdanu nameru da se isključivo odlučuje u interesu građana! Lični interesi i sukobi moraju postati ružna istorija našeg prostora. Napokon mora da zavlada politička kultura. Jednom rečju progresivni mir - poručio je Gojković.

 

Novi gradonačelnik zamolio je građane da novoj vlasti pomognu, "da nas koriste, da osete pripadnost našoj ideji, da budu pohvaljeni i nagrađeni kao oni koji su najviše učinili".

 

Izabrano Gradsko veće

 

Na predlog gradonačelnika Lazara Gojkovića, odbornici su za zamenika gradonačelnika Valjeva izabrali Nemanju Petrovića, diplomiranog ekonomistu, koji je uz gradonačelnika postao član Gradskog veća.

 

Pored njih izabrano je još devet članova Gradskog veća: Nenad Patjarević, diplomirani ekonomista; Vladimir Mišković, menadžer i sportski trener; Vladimir Blagojević, diplomirani ekonomista i programer; dr Dušan Ružičić, spec.interne medicine, Srđan Ilić, diplomirani inženjer arhitekture; Marko Jeftić, diplomirani ekonomista; Dragana Terzić, advokat; Velimir Arsenović, penzioner i Miroljub Milovanović, poljoprivrednik.

 

Većina je prihvatila da Vladimir Mišković, Vladimir Blagojević i Nenad Patjarević budu plaćeni članovi Gradskog veća.

 

Skupština grada Valjeva

Skupština grada Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

Prethodno na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, za predsednika Skupštine grada izabrana je prof. dr Snežana Rakić, za zamenika predsednika Skupštine Viktor Mićić, ekonomista, dok je za sekretara Skupštine grada postavljena Branka Rosić, diplomirani pravnik.

 

Valjevska Skupština ima 51 odbornika, najviše mandata 31 ima Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije-JS ima 16 odbornika, dva mandata pripala su listi Aleksandar Šapić - Pobeda za Valjevo, po jedan mandat Grupa građana Loklani front Va - Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju.

 

Konstitutivna i sednica novoformirane gradske Skupštine na kojoj su izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće, nije održana u skupštinskoj sali zbog pandemije koronavirusa nego u sali Centra za kulturu uz primenu higijensko-tehničkih mera. Mera distance je poštovana, ali nisu svi nosili maske.

Skupština grada Valjeva

Skupština grada Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 10 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara