Testiranje zaposlenih u Gorenju na koronavirus (ilustracija) (foto: MediGroup sistem)
Testiranje zaposlenih u Gorenju na koronavirus (ilustracija) (foto: MediGroup sistem)
22.08.2020, 09:07

Preventivno kovid testiranje radnika Gorenja

č: | fb:

Kompanija Gorenje u Valjevu, kao dodatnu meru u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa, započela je testiranje svih svojih zaposlenih više od 1500, a nakon njihovog povratka sa kolektivnog godišnjeg odmora, saopšteno je iz ove kompanije.

 

Za testiranje zaposlenih brzim serološkim testom na COVID-19 koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, identifikujući prisustvo antitela, angažovan je medicinski tim MediGroup sistema.  

 

Testiranje u okviru fabrike, a u skladu sa kompletnim merama zaštite sprovodi MediGroup tim od pet članova - dva lekara, dva medicinska tehničara i vozač, koji ujedno pružaju pomoć u sprovođenju mera prevencije protiv infekcije izazvane novim koronavirusom. Iz MediGroup sistema navode da su ovakve usluge u ponudi i za druge kompanije, a da je sa Gorenjem ugovor potpisan na godinu dana. 

 

Dodatna procedura koju je kompanija Gorenje uvela u borbi protiv COVOD-19 virusa podrazumeva da radnici popune epidemiološki uputnik i ukoliko imaju najmanje jedan pozitivan odgovor, upućuju se na testiranje. Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon. Radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u kovid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku. 

 

Iz kompanije Gorenje ističu da su dodatne aktivnosti pored svih preporučenih preventivnih mera zaštite koje se u fabrici sprovode od samog početka pandemije, uvedene budući da je najveći prioritet zaštita svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i procesa rada. Stoga, predviđeno je da se preventivna testiranja zaposlenih obavljaju redovno, a sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija. 

 

U svim fabrikama Gorenja širom Evrope pa tako i u Valjevu od prvog dana proglašenja pandemije poštuju se striktne preventivne mere koje podrazumevaju: mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije. U svim fabrikama postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci se održavaju online ili uz obavezno održavanje propisane distance.   


Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 3 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 8 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 8 komentara