Trg vojvode Mišića (foto: DjordjeDjokovic)
Trg vojvode Mišića (foto: DjordjeDjokovic)
23.08.2020, 10:00

U Valjevu nema novozaraženih, vanredna situacija još traje

č: | fb:

U Valjevu nema novozaraženih od koronavirusa, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje od 22. avgusta. Ni u drugim opštinama Kolubarskog okruga, u odnosu na prethodni izveštaj, nije bilo novoobolelih.

 

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje smanjuje se broj pozitivnih na COVID-19, tako da je u prethodnih sedam dana u Kolubarskom okrugu zabeleženo ukupno 23 novozaražena, od toga 13 u Valjevu.

 

Smanjuje se i broj hospitalizovanih sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus, trenutno je u Opštpj bolnici 19 iz Kolubarskog okruga, od toga iz je Valjeva devet pacijenata. Pre deset dana u bolnici na lečenju od koronavirusa bilo je 77 pacijenata iz Kolubarskog okruga.

 

I pored smanjenja broja zaraženih i hospitalizovanih, u Valjevu je još uvek na snazi vanredna situacija koja je proglašena 7. jula zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je označena kao preteća. Tada je Štab za vanredne situacije Valjeva izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

 

Jedino "popuštanje" bilo je ukidanje mere zabrane korišćenja otvorenih bazena, koji su počeli sa radom pre sedam dana, dok je ostalih 16 mera još uvek na snazi.

 

Novo rukovodstvo grada održalo je sednicu Štaba za vanredne situacije 19. avgusta, tada je komandant Štaba gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rekao da nema mesta za opuštanje i da se mora nastaviti sa primenom svih naloženih mera Kriznog štaba Republike Srbije i preporuka gradskog SOT-a.

 

Na toj sednici Štaba je rečeno da se situacija u Valjevu smiruje, svakog dana ima sve manje zaraženih i obolelih od koronavirusa, sve je manje pacijenata tako da će Opšta bolnica od ponedeljka početi sa operacionim programom.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 54 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...