Penzioner (foto: DjordjeDjokovic)
Penzioner (foto: DjordjeDjokovic)
27.08.2020, 09:18

Smanjuje se broj novozaraženih, ali se ne treba opuštati

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 26. avgusta u Valjevu su još dve osobe zaražene koronavirusom, dok za ostale opštine Kolubarskog okruga nisu uneti podaci u kovid bazu.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1623 osobe; u Valjevu 1154 u Mionici 112, u Ubu 106, u Lajkovcu 100, slede Ljig 86 i Osečina 65 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 13 pacijenata iz Kolubarskog okruga, iz Valjeva osam, po dva iz Mionice i Osečine, i jedan pacijent iz Ljiga.

 

U kućnoj izolaciji je 121 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 72 iz Valjeva. Izlečeno je 1439 u Kolubarskom okrugu, od toga iz Valjeva 1047 osoba.

 

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminulo 27 osoba, dok je bitku sa koronavirusom izgubilo 50 žitelja Kolubarskog okruga. Od početka pandemije u Lajkovcu je petoro preminulih, koliko i u Ljigu i Mionici, i po četvoro u Osečini i u Ubu.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 26. avgusta, testirano je 114 osoba u kovid ambulanti u Novom naselju,  u Zavodu za javno zdravlje, i u Opštoj bolnici.

 

Poslednjih dana smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih, tako da su već dve nedelje brojke jednocifreme, a od početka nedelje do danas u Valjevu je bilo troje novoinficiranih.

 

Direktorka Zavoda za javno zdravlje epidemiolog dr Marija Gavrilović kaže da to još uvek ne garantuje stabilnu epidemijsku situaciju i poručuje da se ne treba opuštati. Podseća da je slično bilo u junu kada tri nedelje nije bilo novopozitivnih osoba, da bi se nakon organizovanja nekoliko skupova i proslava, i popuštanja mera, situacija pogoršala i tada je značajno skočio broj novoobolelih.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 14 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 24 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara