Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
28.08.2020, 10:28

Ukinuta vanredna situacija zbog poplava, ali je i dalje je na snazi zbog korone

č: | fb:

Nakon više od mesec i po dana od proglašenja ukinuta je vanredna sutuacija na teritoriji grada Valjeva proglešena zbog poplava, ali još uvek nije ukinuto vanredno stanje zbog korone.

 

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković je, na predlog Štaba, doneo Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada koja je proglašena 7. jula "zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujičnih voda". Međutim vanredna situacija, koja je takođe proglašena 7. jula "zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19", još uvek nije ukinuta što znači da su i dalje na snazi ranije donete mere.

 

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo zaključak da je Gradska uprava dužna da pre upućivanja zahteva Štabu za vanredne situacije za odobravanje sportskih i kulturnih dešavanja, pribavi mišljenje Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Predškolska ustanova "Milica Nožica" dužna je da u svom radu dosledno sprovodi sve mere propisane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju za javnost nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Aktuelno