Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
31.08.2020, 07:31

Uspesi valjevskih gimnazijalaca u doba korone

č: | fb:

Ovog leta, u dane školskog raspusta i u vreme pandemije koronavirusa, učenici Valjevske gimnazije postigli su zapažene rezultate na državnim prvenstvima. O njihovom i uspehu profesora, piše dr Vojislav Andrić, nekadašnji direktor Valjeske gimnazije.

 

Korona, protivurečni izveštaji kriznih štabova, izbori, prepirke oko ovog ili onog koncepta za ovo ili ono, formiranje gradskih i republičkih vlasti... nas je udaljilo od mladih ljudi, onih koji su budućnost ove zemlje i koji su ove krizne mesece iskoristili za svoje dalje lično usavršavanje i postizanje vrednih rezultata.

 

Savo Cvjetić maturant Valjevske gimnazije na 62. Državnom takmičenju iz matematike (avgust 2020.) u A kategoriji - konkurenciji sa svemirskim učenicima beogradske Matematičke gimnazije i drugih sličnih škola u Srbiji, osvojio je treću nagradu, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj matematičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu matematičku olimpijadu.

 

Savo Cvjetić na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informa-tičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.

 

Marko Rabat, takođe maturant Valjevske gimnazije na 62. Državnom takmičenju iz matematike osvojio je treću nagradu u B kategoriji (učenika koji ne pohađaju matematičke gimnazije).

 

Dimitrije Ćirić, učenik 1. razreda (IT odeljenja) Valjevske gimnazije na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) u apsolutnoj konkurenciji mnogo starijih kolega, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informatičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.

 

Mihailo Lekić, učenik 8. razreda Valjevske gimnazije (budući brucoš) na online Državnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola (avgust 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informamatičkoj olimpijadi za učenike osnovnih škola – takmičenju koje je izborno za EJIO (evropsku juniorsku informatičku olimpijadu). Ovih dana učestvovaće i na 53. Državnom takmičenju iz matematike sa velikim izgledima da i tu postigne zavidan uspeh.

 

I nekoliko reči o kolegama i njihovim dostignućima. Društvo matematičara Srbije - Podružnica matematičara Valjevo je od 10. do 18. avgusta 2020. godine organizovala je veoma zanimljivu i plodotvornu Letnju online školu mladih matematičara Srbije za učenike osnovnih škola. Učestvovalo je 70 učenika od trećeg do osmog razreda osnovne škole (iz Srbije i inostranstva) koji su nastavu i dodatne programe pratili interaktvno putem Zoom platforme, a domaće zadatke rešavali korišćenjem Google učionice.

 

Program letnje škole je realizovalo 15 predavača, a sve pohvale za odličnu organizaciju škole zaslužuju profesori Veljko Ćirović, Marijana Stefanović, Vlada Mišić, Sava Maksimović (Valjevska gimnazija), Ivana Pecikoza (Prva osnovna škola), Dragan Stefanović (OŠ "Nikolaj Velimirović") i Anđelka Simić (direktorka Gimnazije "Branislav Petronijević" Ub).

 

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 30 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 35 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 31 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...