Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
31.08.2020, 07:31

Uspesi valjevskih gimnazijalaca u doba korone

č: | fb:

Ovog leta, u dane školskog raspusta i u vreme pandemije koronavirusa, učenici Valjevske gimnazije postigli su zapažene rezultate na državnim prvenstvima. O njihovom i uspehu profesora, piše dr Vojislav Andrić, nekadašnji direktor Valjeske gimnazije.

 

Korona, protivurečni izveštaji kriznih štabova, izbori, prepirke oko ovog ili onog koncepta za ovo ili ono, formiranje gradskih i republičkih vlasti... nas je udaljilo od mladih ljudi, onih koji su budućnost ove zemlje i koji su ove krizne mesece iskoristili za svoje dalje lično usavršavanje i postizanje vrednih rezultata.

 

Savo Cvjetić maturant Valjevske gimnazije na 62. Državnom takmičenju iz matematike (avgust 2020.) u A kategoriji - konkurenciji sa svemirskim učenicima beogradske Matematičke gimnazije i drugih sličnih škola u Srbiji, osvojio je treću nagradu, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj matematičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu matematičku olimpijadu.

 

Savo Cvjetić na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informa-tičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.

 

Marko Rabat, takođe maturant Valjevske gimnazije na 62. Državnom takmičenju iz matematike osvojio je treću nagradu u B kategoriji (učenika koji ne pohađaju matematičke gimnazije).

 

Dimitrije Ćirić, učenik 1. razreda (IT odeljenja) Valjevske gimnazije na online Državnom takmičenju iz informatike (jul 2020.) u apsolutnoj konkurenciji mnogo starijih kolega, plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informatičkoj olimpijadi – takmičenju koje je izborno za međunarodnu informatičku olimpijadu.

 

Mihailo Lekić, učenik 8. razreda Valjevske gimnazije (budući brucoš) na online Državnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola (avgust 2020.) plasirao se i učestvovao na 14. Srpskoj informamatičkoj olimpijadi za učenike osnovnih škola – takmičenju koje je izborno za EJIO (evropsku juniorsku informatičku olimpijadu). Ovih dana učestvovaće i na 53. Državnom takmičenju iz matematike sa velikim izgledima da i tu postigne zavidan uspeh.

 

I nekoliko reči o kolegama i njihovim dostignućima. Društvo matematičara Srbije - Podružnica matematičara Valjevo je od 10. do 18. avgusta 2020. godine organizovala je veoma zanimljivu i plodotvornu Letnju online školu mladih matematičara Srbije za učenike osnovnih škola. Učestvovalo je 70 učenika od trećeg do osmog razreda osnovne škole (iz Srbije i inostranstva) koji su nastavu i dodatne programe pratili interaktvno putem Zoom platforme, a domaće zadatke rešavali korišćenjem Google učionice.

 

Program letnje škole je realizovalo 15 predavača, a sve pohvale za odličnu organizaciju škole zaslužuju profesori Veljko Ćirović, Marijana Stefanović, Vlada Mišić, Sava Maksimović (Valjevska gimnazija), Ivana Pecikoza (Prva osnovna škola), Dragan Stefanović (OŠ "Nikolaj Velimirović") i Anđelka Simić (direktorka Gimnazije "Branislav Petronijević" Ub).

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 10 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 10 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...