Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2020, 08:22

U Kolubarskom okrugu bez novozaraženih

č: | fb:

U Kolubarskom okrugu nije bilo novozaraženih koronavirusom, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 31. avgusta.

 

To je prvi put da u drugom piku epidemije od 17. juna nije bilo novoinficiranih ni u jednoj opštini Kolubarskog okruga.

 

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u Kolubarskom okrugu je 1635; u Valjevu 1163, u Mionici 113, u Ubu 106, u Lajkovcu 100, slede Ljig 86 i Osečina 67 obolelih od koronavirusa.

 

Smanjuje se i broj pacijenata u Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus. Trenutno su na lečenju dva pacijenta iz Kolubarskog okruga, po jedan iz Valjeva i Mionice.

 

U kućnoj izolaciji je 89 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 61 iz Valjeva. Izlečeno je 1493 u Kolubarskom okrugu, od toga iz Valjeva 1073 osobe.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu je preminula 51 osoba, od tog broja u Valjevu je 28, u Lajkovcu, Ljigu i Mionici po petoro i u Osečini četiri osobe koliko i u Ubu. U drugom piku epidemije preminulo je devet osoba iz Valjeva.

  

Zbog preteće epidemiološke situacije od COVID-19 oboljenja u Valjevu je još uvek na snazi vanredna siruacija koja je proglašena 7. jula i na snazi su mere Republičkog kriznog štaba, Vlade Srbije i Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Objekti kulture u gradu do daljeg ne organizuju kulturne manifestacije i filmske projekcije, ugostiteljskim objektima sa baštama produženo je radno vreme do 01 čas iza ponoći vikendom.

 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 23 sati 15 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara