Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2020, 06:42

Na prvoj sednici novog Gradskog veća i novinari

č: | fb:

Prva sednica novog saziva Gradskog veća biće održana danas u 14 časova, a na dnevnom redu izvršenje budžeta Valjeva za 2020. godinu i završni račun budžeta za prošlu godinu.

 

Nakon više od tri godine, koliko sednicama Gradskog veća nisu prisustvovali, novinari su pozvani na prvu sednicu nove izvršne valjevske vlasti.

 

Tako je ispunjeno jedno od predizbornih obećanja gradonačelnika Lazara Gojkovića koji je rekao da će rad nove vlasti biti transparentniji nego što je to bio prethodnog gradskog rukovodstva i da će sednice Gradskog veća ponovo biti javne tako da će im prisustvovati novinari, i to bez izuzetka, svih valjevskih medija.

 

Podsećam, bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i članovi Gradskog veća su u aprilu 2017. godine odlučili da "radi boljeg i sadžajnijeg informisanja građana" sednicama Gradskog veća ne prisustvuju novinari. Od tada su sednice bile zatvorene za javnost, a o usvojenim odlukama građani su informisani preko saopštenja Kabineta gradonačelnika koja su često bila štura i nepotpuna.

 

Sudeći prema dnevnom redu, članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici povući jednu od poslednjih odluka koju je donelo prethodno Gradsko veće, i to na telefonskoj sednici, da se na 45 dana obustavlja finansiranje pojedinih izdataka iz budžeta. Takođe novo Gradsko veće promeniće još jednu odluku prethodnog rukovodstva, a ona se odnosi na povećanje zarada gradskih funkcionera, koja je usvojena u julu 2018. godine. Predlog odluke o koeficijentima za isplatu zarada postavljenih lica, kao i plata načelnika i njegovog zamenika biće danas na dnevnom redu.

 

Među 15 tačaka dnevnog reda prve sednice novog Gradskog veća je i predloga rešenja o davanju saglasnosti na predlog odluke o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima i postupku upisa dece u predškolsku ustanovu.

 

Na lokalnim izborima u Valjevu SNS je osvojila apsolutnu većinu ili 31 od 51 odborničkog mesta u Skupštini grada, lista SPS-JS ima 16 odbornika, listi "Aleksandar Šapić - Pobeda za Valjevo" pripala su dva odbornička mandata, dok su po jedno mesto u valjevskom parlamentu osvojili "Za kraljevinu Srbiju" (POKS - Monarhistički front) i GG Lokalni front Va - Slobodni ljudi.

 

Valjevsku vlast pored naprednjaka čini i Šapićev Srpski patriotski savez (SPAS), koji je u podeli funkcija dobio jedno mesto u Gradskom veću.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 25 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 25 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara