Radovi na Vidraku (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na Vidraku (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2020, 10:29

Stavljen van snage zaključak o stopiranju javnih nabavki na 45 dana

č: | fb:

Novo Gradsko veće na prvoj sednici održanoj u ponedeljak stavilo je van snage poslednju odluka bivše valjevske vlasti da se na 45 dana obustavlja finansiranje pojedinih izdataka iz budžeta.

 

Gradsko veće je usvojilo Zaključak o stavljanju van snage Zaključka o privremenoj obustavi izvršenja pojedinih rashoda. "Imajući u vidu činjenicu da su započete aktivnosti na izradi izmena Odluke o budžetu grada za 2020. godinu, te da su direktni i indirektni korisnici budžeta dostavili predloge finansijskih planova za ovu  godinu, koji su usklađeni sa umanjenim prihodima budžeta Valjeva za prvih šest meseci predloženo je da se ranije usvojen Zaključak stvai van snage", navodi se u obrazoženju.

 

Podsećamo, Zaključak o privremenoj obustavi izvršenja pojedinih rashoda budžeta usvojilo je bivše Gradsko veće na telefonskoj sednici 13. avgusta, ili samo pet dana pre izbora novog rukovodstva.

 

Ovim Zaključkom je naloženo Odeljenju za finansije Gradske uprave da na 45 dana obustavi izvršenje pojedinih rashoda i izdataka budžeta Valjeva.

 

Navedeno je da se od ove privremene mere izuzima više od pedeset vrsta rashoda, među kojima su zarade, putni troškovi, socijalna davanja, troškovi privremeno-povremnenih poslova, rashodi za dobijena namenska sredstva iz Republike, transferi budžetskim korisnicima...

 

Zatim materijalni troškovi, kao i usluge informisanje javnosti i odnosi sa javnošću, ugostiteljske i kompjuterske usluge. Takođe izuzete su prethodno preuzete ugovorne obaveze...

 

Reč je uglavnom o rashodima za tekuće funkcionisanje lokalne uprave, dok se obustavljaju nove ugovorne obaveze i javne nabavke, tako da se u narednih 45 dana neće se zaključivati ugovori po osnovu javnih nabavki čak se i započeti poslovi obustavljaju, sadržao je Zaključak bivše vlasti koji je juče stavila van snage nova vlast.

Aktuelno