Registracija Prijava preko FB
Slobodan Lazić Cimer (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Lazić Cimer (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2020, 06:50

Slobodan Lazić Cimer će dobiti ulicu u Valjevu

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo je prihvatio inicijativu, koju su predstavnici Bokserskog saveza Srbije i javne ličnosti, uputili gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću da jedna od značajnih ulica u Valjevu ponese ime Slobodana Lazića Cimera, nedavno preminulog boksera i trenera. U narednom periodu biće odlučeno koja valjevska ulica će dobiti ime po Slobodanu Laziću Cimeru.

 

Predstavnici Saveza razgovarali su sa gradonačelnikom, a sastanku su prisustvovali Đorđe Milanović, član uprave BK "Metalac" i članovi Gradskog veća Vladimir Mišković i Nenad Patijarević.


"Velika mi je čast što su predstavnici Bokserskog saveza u Valjevu i što smo imali dobar i konstruktivan sastanak. Sve je vezano za inicijativu da bokserska legenda Slobodan Lazić Cimer, naš sugrađanin, dobije ulicu sa svojim imenom u svom gradu. Pored toga dogovorili smo se da u budućnosti bokserska sala koja se nalazi u samom centru grada, takođe dobije ime po Slobodanu Laziću Cimeru. Pričali smo i o tome da će Grad pomoći, koliko naravno budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svakako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika, uspešnih ljudi i entuzijasta i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu. Usaglasili smo se sa nekim idejama i stavovima, a u narednom periodu ćemo videti kakva je procedura što se toga tiče", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Sastanak sa gradonačelnikom

Sastanak sa gradonačelnikom (Foto: www.valjevo.rs)

Predstavnik Bokserskog saveza Srbije Tadija Kačar je rekao da je Slobodan Lazić Cimer odličan bokser, divan čovek, istaknut trener, vaspitač i pedagog.

 

"Našu inicijativu su prihvatili bokseri iz ostalih država kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, na kojima su naši bokseri osvojili četiri olimpijske medalje.Drago mi je što je ovu inicijativu prihvatilo i rukovodstvo grada Valjeva. Pre svega zbog toga što je to čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacija koja dolaze, tako da smo ovde došli pre svega zahvaljujući predsedniku Nenadu Borovčaninu", rekao je Tadija Kačar.


Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije se zahvalio gradonačelniku na prihvatanju inicijative čime je, kako kaže, gradonačelnik pokazao da neguje tradiciju, sportske vrednosti starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već celu Srbiju i nekadašnju Jugoslaviju.


"Bokserski savez će uz svu neophodnu opremu, u organizacionom smislu, pomoći da Valjevo ima mlad bokserski klub kao ponos Valjeva i Valjevaca", poručio  je predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 11 sati 31 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 18 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar