Ljiljana Kecojević
Ljiljana Kecojević
21.04.2023, 15:51

Ljiljana Kecojević (1947-2023)

č: | fb:

U Valjevu je danas, posle kraće bolesti, umrla novinar Ljiljana Kecojević. Rođena je 1947. godine u Novom Sadu, Valjevsku gimnaziju završila je 1966, a Fakultet političkih nauka, novinarstvo, u Beogradu 1970. godine.

 

Po završetku fakulteta, odlazi na godinu dana, kao stipendista, u Radio televiziju Sarajevo. Od 1. marta 1971. godine je novinar Radio Valjeva, i u toj medijskoj kući ostala je do penzije. Bila je urednik političke i kulturne rubrike, niz godina zamenik urednika programa i direktor Radio Valjeva, izvesno vreme i vršilac tih dužnosti. Bila je stalni saradnik Kalendara "Kolubara" i član redakcije Revije Kolubara. Više godina je pisala i uređivala "Tešnjarskog glasonošu".

 

Ljiljana Kecojević je dobitnik mnogobrojnih nagrada za uspešan novinarski rad, ponajpre godišnje Nagrade Radio Beograda, 1986. godine dobila je Plaketu Grada, a 2005. dobila je godišnju Nagradu Valjeva.

 

Kao đak Gimnazije i student igrala je u predstavama Amaterskog pozorišta "Abrašević", ("Banović Strahinja", "Mizantrop" i druge), bila je član studentskog KUD "Žikica Jovanović Španac" u Beogradu.

 

Ljiljana Kecojević se svojim radom, tekstovima i emisijama upisala među najznačajnije i najbolje novinare, ne samo Valjeva, nego i Srbije. Novinarskom zanatu mnogi su se učili od Ljiljane Kecojević, dobrom pisanju, pravilnom govorenju, ispravnom stavu, lepom stilu.

 

Bila je posvećena poslu koji je volela, borac za lepo i kulturno Valjevo. Volela je ljude, umetnost, putovanja... Dobar čovek i pouzdan prijatelj, mlađe kolege učila je novinarskim veštinama, ali i tome kako biti svoj u tom poslu i kako se časno i pošteno baviti novinarstvom. "Za novinara je važno da uvek hoda uzdignute glave i da svakoga može da pogleda u oči", govorila je nama mlađim kolegama, koji smo tek zakoračili u novinarstvo. 

 

Za Valjevo je govorila da je njen grad, prepun duha i posebnog šarma, koji se retko gde sreće, otuda ne čudi da je odbila ponudu da pređe u Radio Beograd.

 

Ljiljana Kecojević biće sahranjena u krugu najuže porodice na Novom groblju u Valjevu.

 

 

 

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 50 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 49 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar