Ljiljana Kecojević
Ljiljana Kecojević
21.04.2023, 15:51

Ljiljana Kecojević (1947-2023)

č: | fb:

U Valjevu je danas, posle kraće bolesti, umrla novinar Ljiljana Kecojević. Rođena je 1947. godine u Novom Sadu, Valjevsku gimnaziju završila je 1966, a Fakultet političkih nauka, novinarstvo, u Beogradu 1970. godine.

 

Po završetku fakulteta, odlazi na godinu dana, kao stipendista, u Radio televiziju Sarajevo. Od 1. marta 1971. godine je novinar Radio Valjeva, i u toj medijskoj kući ostala je do penzije. Bila je urednik političke i kulturne rubrike, niz godina zamenik urednika programa i direktor Radio Valjeva, izvesno vreme i vršilac tih dužnosti. Bila je stalni saradnik Kalendara "Kolubara" i član redakcije Revije Kolubara. Više godina je pisala i uređivala "Tešnjarskog glasonošu".

 

Ljiljana Kecojević je dobitnik mnogobrojnih nagrada za uspešan novinarski rad, ponajpre godišnje Nagrade Radio Beograda, 1986. godine dobila je Plaketu Grada, a 2005. dobila je godišnju Nagradu Valjeva.

 

Kao đak Gimnazije i student igrala je u predstavama Amaterskog pozorišta "Abrašević", ("Banović Strahinja", "Mizantrop" i druge), bila je član studentskog KUD "Žikica Jovanović Španac" u Beogradu.

 

Ljiljana Kecojević se svojim radom, tekstovima i emisijama upisala među najznačajnije i najbolje novinare, ne samo Valjeva, nego i Srbije. Novinarskom zanatu mnogi su se učili od Ljiljane Kecojević, dobrom pisanju, pravilnom govorenju, ispravnom stavu, lepom stilu.

 

Bila je posvećena poslu koji je volela, borac za lepo i kulturno Valjevo. Volela je ljude, umetnost, putovanja... Dobar čovek i pouzdan prijatelj, mlađe kolege učila je novinarskim veštinama, ali i tome kako biti svoj u tom poslu i kako se časno i pošteno baviti novinarstvom. "Za novinara je važno da uvek hoda uzdignute glave i da svakoga može da pogleda u oči", govorila je nama mlađim kolegama, koji smo tek zakoračili u novinarstvo. 

 

Za Valjevo je govorila da je njen grad, prepun duha i posebnog šarma, koji se retko gde sreće, otuda ne čudi da je odbila ponudu da pređe u Radio Beograd.

 

Ljiljana Kecojević biće sahranjena u krugu najuže porodice na Novom groblju u Valjevu.

 

 

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 13 sati 14 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara