Registracija Prijava preko FB
Milica Janevska (foto: Arhiva Radio Valjeva)
Milica Janevska (foto: Arhiva Radio Valjeva)
16.03.2015, 13:46

Milica Janevska (1943 – 2015)

č: | fb:

U Valjevu je noćas preminula Milica Janevska dugogodišnji spiker Radio Valjeva. Rođena je 3. oktobra 1943. godine u Valjevu, gde je završila osnovnu i Ekonomsku školu. Pre dolaska u Radio Valjevo 1967. godine, radila je u Elektrodistribuciji i "Krušiku".

Kada je osnovano Radio Valjevo, u novembru 1967, među brojnim kandidatima na audiciji za spikera, Milica Janevska se izdvojila divnim glasom i pravilnim govorom što je bilo presudno i po mišljenju Drage Jonaš, koja je bila u komisiji, da se Milica nađe među prva tri spikera Radio Valjeva, gde je radila do 1991. godine. Decenijama je Radio Valjevo bilo prepoznastljivo uprvo po glasu Milice Janevske. I pored brojnih poiziva nikada nije napustila svoju radio stanicu i svoj rodni grad. Govorila je da je „u životu najlepše kada radiš posao koji voliš, sa dragim ljudima, u gradu koji voliš, a ja sam svoj posao i Valjevo beskrajno volela”. Saveti, znanje i iskustvo, koje je Milica Janevska nesebično delila, pomogli su mnogim spikerima i novinarima Radio Valjeva. Kolege i saradnici su uživali u njenom vedrom duhu, šalama i optimizmu kojim je zračila.

Rado i često je drugovala sa knjigom, otuda se sećala i o tome često pričala da je za novu 1982. godinu na poklon dobila od Milenka Rdovića, tadašnjeg direkrtora Biblioteke, punu kutiju knjiga koje je pročitala do sledeće nove godine.

Značajan trag u životu Milice Janevske ostavili su „Abrašević” i gluma, „Partizan” i gimnastika. Član amaterskog pozorišta „Abrašević” postala je 1959. godine, gde je odigrala desetak predstava. Svoj glumački talenat najbolje je iskazala u predstavama „Mizantrop”, „Dobri čovek iz Sečuana”, „Takva je ljubav”, „Radovan treći”.

Komemoracija povodom smrti Milice Janevske biće održana u sredu u 11 časova u Radio Valjevu, a sahrana je u 13 časova na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

 (foto: )
Oglas Pre 7 sati 23 minuta

Poziv za prikupljanje ponuda

Nameštaj "Ikonić" d.o.o. Valjevo, Ćatin put bb, objavljuje poziv za prikupljanje ponuda za nabavku nove opreme za preradu drveta - automata za ravno blajanje.

Izložba slika Boemi Marije Đokić (foto: www.mionica.rs)
U parku u Mionici Pre 3 sati 12 minuta

Otvorena izložba slika Marije Đokić "Boemi"

U Gradskom parku u Mionici otvorena je izložba slika "Boemi" autorke Marije Đokić, Mioničanke, nastavnice likovne kulture i umetnice. "Svet Marije Đokić neguje modernu misao, prikaz realnog i...  · 1 komentar