Registracija Prijava preko FB
Zdravko Ranković (foto: Đorđe Đoković)
Zdravko Ranković (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2015, 15:42

Fondacija „Zdravko Ranković“.

č: | fb:

U Valjevu je osnovana Fondacija „Zdravko Ranković“, koja će raditi na očuvanju istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja i promovisanju i unapređenju javnog informisanja. Ciljevi Fondacija ostvarivaće se kroz očuvanje lika i dela pokojnog publiciste i novinara Zdravka Rankovića i objektivan i prikladan prikaz njegovog dela i rada.

To će uključivati: Dodeljivanje priznanja za rad na poljima novinarstva i izdavaštva stvaraocima iz Valjeva i valjevskog kraja; aktivnosti na promociji postojećih dela i objavljivanju novih; očuvanje, sređivanje i prezentacija dokumentarne građa koju je prikupio Zdravko Ranković u svom delovanju, između ostalog i kroz ID „Kolubara“; sprovođenje projekata od značaja za očuvanje istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja; sprovođenje projekata od značaja za promovisanje i unapređenje javnog informisanja u Valjevu.

U ostvarivanju ciljeva Fondacija će razvijati i sledeće aktivnosti: Publikovanje Revije Kolubara na Internetu, kao i digitalizaciju tekstualne i foto-arhive ID „Kolubara“ za njeno korišćenje na prigodne načine (slobodno korišćenje uz navođenje izvora).Predsednik Upravnog odbora Fondacije je dr Zoran Jokić, lekar, a ostali članovi UO su Radoš Glišić, novinar, i dr Miroslav Paunović, advokat.  

 

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 9 sati 3 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 11 sati 50 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...