Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2016, 11:28

Održan parastos za Zorana Đinđića

č: | fb:

U hramu Pokrova presvete Bogorodice danas je održan parastos za Zorana Đinđića, premijera Srbije i predsednika DS-a, koji je pred zgradom Vlade Srbije u atentatu ubijen 12. marta 2003. godine. Parastos je služio mesni paroh dela grada gde je sedište Gradskog odbora DS-a u zgradi Stare železničke stanice, a prisustvovali su mu članovi i simpatizeri stranke, kao i građani – poštovaoci Điniđićevog dela.

U izjavi za Kolubarske.rs, predsednik Gradskog odbora i poslanički kandidat demokrata za izbore 24. aprila Duško Rakić kaže da su iz DS-a medije „uobičajeno obaveštavali“ ali da su „imali problema sa slanjem mejlova, pa su maksimalno koristili svoj profil na Fejsbuku“.

Rakić je dodao kako valjevske demokrate danas neće ići na prigodne stranačke manifstacije u Beograd, povodom godišnjice obeležavanja Đinđićeve smtri, zbog toga što je u toku predizborna kampanja, pa su fokusirani na prikupljanje potpisa za podršku svojoj odborničkoj listi sa 51 kandidatom za lokalne izbore, takođe raspisanim za 24. april.

Prvi demokratski pemijer Srbije, doktor filozofije Zoran Đinđić (1952 – 2003) bio je valjevski zet. Iz braka sa pravnicom Ružicom Pavlović ima kći Jovanu i sina Luku. Điniđićeva sestra, dr Gordana Điniđić Filipović, lekar u penziji, udata je u Valjevo i sa porodicom živi u Naselju oslobodilaca Valjeva.

 

 

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 22 sati 55 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 3 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.