Registracija Prijava preko FB
Dragan Savić Savke (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Savić Savke (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2017, 15:24

Umro novinar Dragan Savić Savke

č: | fb:

Iz Osečine je stigla vest da je umro novinar Dragan Savić Savke (61), jedan od saradnika Kolubarskih.rs tokom prvih godina izlaska naših novina. Savke je bio pouzdan svedok života u Podgorini, vredan i radan, a godinama je sarađivao sa Večernjim novistima, Napredom, Radio Valjevom...

 

Svoje tekstove umeo je da opremi fotografijama, koje je sam načinio, a taj dar nasledio je oca "Žike slikara", koji je u Osečini godinama imao fotografsku radnju. Po majci je od čuvene familije Begovića iz tamavskog sela Brezovica, koji su i vodenicu imali.

 

Posle osnovne škole završio je Lozničku gimnaziju, što ga je dodatno vezivalo za centar Podrinja. U penziju je ne tako davno otišao iz Službe za biračke spiskove Skupštine opštine. Pamtimo da je uoči izbora uvek imao, i rado davao, podatke o najstarijim biračima u Podgorini, koja je, po našem sudu, bila najstariji deo Valjevskog kraja. Opštinski sajt "kljukao" je vestima, a bitan je i njegov doprinos afirmisanju i razvoju sada već prestižne manifestacije Dani šljiva po kojima je Osečina prepoznatljiva.

 

Posebno je svojevremeno bila angažovan u radu OKK Osečina, srpskoligaša, ekipi u kojoj su igrali Mlađa, Andrija, Jevta, Velja... Trener je njduže bio Dragan Nikolić, koji će, kao potonji funkcioner SIZ-a i predsednik SO Osečina, ostati upamćen po tome što je Osečina dobila sportsku dvoranu i sportski centar sa otvorenim bazenima.

 

Savke je, na predolg Revije Kolubara, pre nekoliko godina bio među prvim dobitnicima tada novoustanovljene Godišnje nagrade Osečine. U jučerašnjem broju Napreda najavio je uručivanje te nagrade novim laureatima, a umesto izveštaja stigla je vest o njegovoj preranoj smrti. Izdalo ga je srce, a od srca, kaže naš narod, umiru ljudi velikog srca. Iza sebe je ostavio suprugu i kći jedinicu, srednjoškolku.

 

Sahrana Dragana Savića Savketa obaviće se sutra u 15.00 sati na groblju u Osečini.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 28 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 12 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara