Radovan Nenadović
Radovan Nenadović
27.08.2017, 13:16

Dr Radovan Nenadović (1933 - 2017)

č: | fb:
Valjevo je ostalo bez još jednog od svojih znamenitih sugrađana, ugasio se život dr Radovana Nenadovića, pionira neuropsihijatrije u ovom kraju.
 
 
Valjevsku gimnaziju završio je 1952, u generaciji o kojoj je objavljena spomenica u kojoj su trag o sebi ostavili svi njeni đaci. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je položio i specijalistički ispit iz neuropsihijatrije.
 
 
Kao lekar radio je najpre na Ubu, gde je upravnik Doma zdravlja bio od 1964. do 1966. godine. Neuropsihijatrijsku službu u Valjevu osniva 1967, a njen načelnik bio je do 1994, kada je smenjen kao politički nepodoban jer je bio među osnivačima DS-a i dugogodišnji predsednik DSS-a Vojislava Koštunice.
 
 
Zapamćen je kao odličan dijagnostičar, a za vreme njegovog mandata izgrađen je Dispanzer te službe u Sinđelićevoj ulici, adaptirano psiijatrijsko odeljenje na istoj lokaciji, formirani posebni timovi za lečenje bolesti zavisnosti, od alkoholoizma do narkomanije.
 
 
Dr Nenadović je bio dugogodišnji sudskomedicinski veštak, a njegovi nalazi bili su neoborivi u procesima pred sudsim institucijama. Bio je član stručnih republičkih organa, dobitnik je Povelje SLD 1992. godine.
 
 
U braku sa dr Jelenom Dudić imao je kći Vesnu, sudiju Osnovnog suda u Valjevu u kojem je sada sudijai njegova unuka Ana, kći pokojnih Vesne i Miće Obradovića Sirole, gravera i poznatog valjevskog fudbalera iz drugoligaških dana Metalca i Budućnosti.
 
U braku sa dr Verom Jakovljević, neuropsihijatrom, ima kći Ivanu i sina Rastka, takođe akademiski obrazovane.
 
  
Živo je u svom domu, u Nenadovićima, u Donjoj Grabovici. 
 
Dr Radovan Nenadović sahranjen je u subotu na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 18 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 55 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara