Vladimir Ladavec Vladika  (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Ladavec Vladika (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2020, 14:51

Vladimir Ladavec Vladika (1938-2020)

č: | fb:

U Valjevu je noćas posle kraćeg bolovanja preminuo Vladimir Ladavec Vladika, diplomirani ekonomista, dugogodišnji direktor kompanije "Stefil" u penziji.

 

Rođen je 1938. godine u Fojnici, Bosna i Hercegovina, od majke Danice i oca Vinka koga je služba dovela u Valjevo, gde je Vladika završio osnovnu školu i Gimnaziju.

 

Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Beogradu, nekoliko godina je radio u fabrici "Krušik-Akumulatori". Najveći deo radnog staža proveo je u valjevskoj fabrici nameštaja "Stefil" gde je bio dugogodišnji direktor.

 

Jedno vreme je bio predsednik Regionalne privredne komore, potom član tima Vlade Republike Srbije za privredni oporavak zemlje.

 

Iako u penziji bio je aktivan te je bio na čelu Nadzornog odbora JKP Vodovod Valjevo i član Izvršnog odbora valjevskih socijalista.

 

Vladimir Ladavec se u mladosti bavio sportom i bio je jedan od čuvenih "Bebicinih beba" koji su valjevski fudbal odveli do Druge lige-Sever u SFRJ. Bio je golman FK Metalac, saveznog drugoligaša, sadašnje Budućnosti. Docnije je bio uspešan tehniko, trener i rukovodilac u klubu.

 

Mnogi pamte da je FK Metalac, na međunarodnom turniru mladih fudbalera 1963, bio pobednik posle uspeha u finalnom susretu sa Crvenom zvezdom na Stadionu JNA u Beogradu. Na toj utakmici Ladavec je Draganu Džajiću odbranio penal, što je Valjevcima donelo pobedu.

 

Vladimir Ladavec Vladika oženjen je Ljiljanom, ima sinove Branimira i Miloša, unučiće Danicu i Filipa.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara